19
man, nov
4 Nye artikler

Scarlett Johanssons tragiske slektshistorie

Slekt1

New York fødte Scarlett Johansson er kjent som skuespiller i Hollywood med filmer bak seg som for eksempel "Lost in translation". Nylig var hun kjendisgjesten i PBS serien "Finding Your Roots", hvor den tragiske skjebnen til noen av hennes slektninger ble avdekket.

I 1910 slo bestefaren til Scarlett Johansson seg ned i New York etter at han utvandret fra Polen. Scarlett Johansson sin grandonkel ble igjen i Polen og fikk etterhvert en familie med hele ti barn. Mens bestefaren til Scarlett jobbet som kjøpmann og levde sitt liv i New York, havnet hans bror og hans familie i 1942 i gettoen i Warszawa. Gettoen skulle etterhvert koste dem alle livet. 

Man kan bare tenke seg hvilke forhold de levde under i den knapt 2 km2 store gettoen som på det meste huset mer enn 400 000 jøder, som alle levde på begrensede matrasjoner. Bare rundt 5% av de som ble holdt i gettoen var i livet da krigen i 1945 tok slutt.

I den samme episoden lærer også Scarlett Johansson om sin fars danske røtter. 

Her kan du se et lite uttdrag av episoden som ble sendt 31. oktober.

Bilde av Scarlett Johansson: By Scarlett_Johansson_in_Kuwait_01b.jpg: Sgt. Bryson K. Jonesderivative work: Nymf (Scarlett_Johansson_in_Kuwait_01b.jpg) [Public domain], via Wikimedia Commons

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler