18
søn, nov
5 Nye artikler

"Top Secret" dokumenter online

Slekt1

 Dr Stephen Twigge, spesialist i The National Archives uttaler "Filene i The National Archives' samling avslører betydningen av sikkerhetstjenesten som ivaretok nasjonens trygghet under den første verdenskrig. Nå som vi har gjort filene tilgjengelig på nettet kan folk over hele verden selv få oppdage den hemmelige historien bak krigen."

Høydepunkter fra dokumentene inkluderer:

Edith Cavell: Britisk sykepleierske, arrestert, stilt for tysk militær domstol og henrettet. Filen inneholder bilder av Nurse Cavells grav samt andre martyrers grav på henrettelsesstedet  i Belgia. Bildene ble sendt fra de franske myndigheter til MI5 så de kunne formidles videre til moren. Det er også et svar der fra Edith Cavells mor som takker for bildene.

Mata Hari: beryktet kvinnelig spion og entertainer, dømt og henrettet for spionasje for Tyskland. Filen inneholder bilder fra publikasjoner og aviser om pågripelsen, dommen, og henrettelsen, inkludert brev og rapport fra avhøret.

Sidney George Reilly: den såkalte 'Ace of Spies', som jobbet for britisk etterretning i Sovjetunionen etter revolusjonen. Han ble lurt tilbake til Sovjetunionen i 1925, arrestert og henrettet. Filen viser at Reilly var en russisk-født jøde som drev næringsvirksomhet i New York i 1915 da han kom under mistanke fra russerne som en tysk spion. Filen inneholder et bilde av ham og hans kone, skuespillerinnen Pepita Bobadilla, i et avisutklipp om deres ekteskap, så vel som vielsesattesten og rapporter om bigami.

Du kan søke i arkivet her

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler