19
man, nov
4 Nye artikler

Olsenbanden en kulturhistorisk skatt

Slekt1

I perioden fra 1969 til 1984 ble det laget hele 13 Olsenbandenfilmer og selv om det også kom en film nummer 14 i 1999, er det nok de 13 første filmene som virkelig kan kalles en kulturhistorisk skatt hva gjelder innblikk i gamle Oslo.

Gjennom filmene får man et godt innblikk i hvordan Oslo så ut på innspillingstidspunktet. Både bygninger, gater og ikke minst mennesker har forandret seg en del frem til i dag. 

Bygget som kanskje har vært mest filmet i de mange Olsenbandenfilmene er Ullensakergata 1A på Kampen. I dette huset bodde Kjell og det var som kjent her mange av planene til Egeon Olsen ble presentert for resten av banden. 

På YouTube finnes det en rekke gamle klipp fra filmene og et av de mer spennende klippene er lagt ut på en konto med navnet "OlsenbandenFanNorge". Her vises 76 forskjellige steder hvor scener fra Olsenbandenfilmene ble spilt inn, samtidig som det vises hvordan det ser ut nå. I det minste i 2015 da klippet ble lagt ut.

"Nå" kan også tas med en klype salt, for mange av nå-bildene er hentet fra Google Street View (Googles prosjekt med å fotografere alle gater i verden) og disse bildene kan jo i tillegg være tatt 2-3 år før 2015.

Kos deg med klippet under, som er akkompagnert av godt kjent "Olsenbanden-musikk"

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler