19
man, nov
4 Nye artikler

Microsoft lanserer billigere modell av Surface

Slekt1

De siste årene har Microsoft tatt opp kampen mot Apples iPad med sin Microsoft Surface, hvorpå Apple svarte med å lage en kraftigere iPad, nemlig iPad Pro. Med sin nye og billigere versjon av Surface, skrur Microsoft opp konkurransen til et nytt nivå.

Flere fikk for noen få år siden opp øynene for Microsoft Surface som er en bærbar PC i nettbretts størrelse. Med et tastatur som enkelt kan tas av, kan man raskt gå fra å ha en bærbar PC med full datakraft og Windows til å ha et nettbrett. Nettbrettet-modusen kan nok ikke måle seg med en iPad, men du få ihvertfall ingen Windows-PC gjennom iPaden. 

Surface Go er billigere enn Surface Pro

Prisen har imidlertid vært den store ulempen til Surface helt siden den ble lansert høsten 2012. Du kunne kjøpe deg både 3, 4 og kanskje 5 iPader til prisen av en Surface, avhengig av hvor kraftig Surface du ønsket deg. 

Den nye utgaven av Surface har fått navnet Surface Go og starter på halvparten av hva en Surface Pro koster. For rundt 4500 kan du skaffe deg en og da snakker vi seriøs konkurranse med iPaden, ihvertfall hvis du ønske å installere en slektsprogram eller annet som du ikke får installert på en iPad. 

Mindre skjerm

Skjermen er noe mindre på Go i forhold til Surface Pro, denne har blitt nedjustert fra 12,3 tommer til 9,7 tommer. Det betyr at den er like stor som det du er vant med fra iPaden. 

En stor fordel for mange som er leie av å høre viften til PCen er at nye Surface Go er uten vifte, men det betyr også at den kjører en enklere versjon av Windows, nemlig Windows 10S.

Slik presenterer Microsoft selv sin nye Surface Go, som er varslet i norske butikker i slutten av august:

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler