10
man, des
10 Nye artikler

Bind 2 av Stor-Elvdal : Grend og slekt er nå i salg

Slekt1

Etter fire år med arbeid har bygdebokforfatter Vegard Sæther, i nært samarbeid med frivillige, ferdigstilt andre bind i bygdebokserien om gårds- og slektshistorien for Stor-Elvdal.

Den 3,5 kg tunge mursteinen av en bygdebok er på hele 768 sider og fullstappet av bilder, kart og gårds- og slektshistorie. 

Boka dekker området fra og med Messelt, sør i Stor-Elvdal, til og med Øverengsmoen, nord i Stor-Elvdal og kan kjøpes via Slekt1

Tredje og siste bind kommer i 2020

Bygdebokforfatter Vegard Sæther fikk jobben med å skrive bygdeboka i 2014, den gang var han en av ni søkere på stillingen. Sæther kom fra stillingen som lektor ved Ingieråsen skole i Oppegård. 

Opprinnelig var engasjementet på fire år, men tredje og siste bind om Stor-Elvdal er nå i stedet beregnet utgitt i 2020. 

Tredje bind om Stor-Elvdal vil ta for seg områdene Koppang, Bjørånes øst, Atna og Atndalen.

Arbeidet med bind 3 er allerede i full gang og Sæther oppfordrer nå alle Stor-Elvdøler om å levere inn spørreskjemaet de har fått utdelt, slik at han får inn nok og riktige opplysninger om folk og eiendommer i bygda. 

Ikke de første bygdebøkene for bygda

Selv om det er kjerkomment med oppdaterte og nye bygdebøker utgjør disse tre bøkene ikke Stor-Elvdals første tilskudd av bygdebøker. I Bygdebokoversikten til Slekt1 kan du se disse og tidligere bygdebøker utgitt for Stor-Elvdal.

 

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler