21
ons, nov
4 Nye artikler

Kart over reisetid i 1914

Slekt1

Mens vi i dag gruer oss til en flytur på 24-36 timer, kunne våre forfedre (de få det gjaldt) grue seg litt mer over å måtte bruke over 40 dager på tilsvarende distanse i 1914. Dette kartet viser deg hvor lang reisetid man anslo til de ulike stedene i verden, med utgangspunkt i London, i 1914.

I 1914 utgav John George Bartholomew "An atlas of economic geography" som blant annet inneholder et kart som viser beregnet reisetid rundt i verden, med utgangspunkt i London.  

Kartet deler opp verden i seks ulike farger for å illustrere reisetid. Områdene som er mørk rosa ville du anslagsvis nå på under 5 døgn, mens områder som er farget lys rosa ville man trenge 5-10 døgn på å nå. Turkis omfatter de mest utilgjengelige områdene og omfatter områder som du i 1914 måtte beregne mer enn 40 døgn på å nå.

Eksempler på områder som virkelig var langt borte i 1914 var de indre delen av Sør-Amerika, Afrika, Asia og ikke minst måtte man beregne den samme reisetiden for å nå den Australia og New Zealand på motsatt side av kloden.

Deler av Norge var langt unna London

Mens du kunne nå store deler av sør og midt-norge på under 5 døgn, viser kartet fra 1914 at du måtte belage deg på 5-10 døgn på å komme deg fra London til Nord-Norge eller andre veien for den saks skyld. 

Dersom du vil ta en nærmere titt på kartet kan du gjennom Slekt1s nettbutikk kan du nå kjøpe et opptrykk av kartet.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler