10
man, des
10 Nye artikler

Så mange så på premieren av Alt for Norge

Slekt1

Helt siden lanseringen i 2010 har serien Alt for Norge vært vist på TV Norge hver eneste høst. Serien har vært svært populær, men seertallene viser nå sviktende popularitet.

Norsk opphav

Selv om vi er vant til å kopiere mange utenlandske TV serier i Norge er faktisk denne serien av norsk opphav. Serien ble lansert av TV Norge og har gitt kanalen gode seertall over mange år.

TV serien er en såkalt reality hvor norskamerikansere kjemper seg gjennom ulike konkurranser med norsk "tilsnitt". Selv om alle får informasjon om sine norske slektninger får vinneren møte sine norske slektninger gjennom et slektsstevne og en større pengesum.

Da serien første gang ble vist på norske tv-skjermer trakk den hele 549 000 seere, noe som også var fjerde beste resultat for TV Norge siden kanalens lansering i 1988.

Det går nedover

Som det kommer frem av grafen over er det stadig færre nordmenn som benker seg foran TV skjermen til premieren av Alt for Norge. I år bikket seertallene for første gang under 200 000, med bare 183 000 seere. TV Norge sier til Kampanje.com at de likevel er passe fornøyd grunnet tøff konkurranse med andre TV programmer.

Svensk og dansk utgave

Året etter lanseringen i Norge, kom det en egen svensk utgave "Alt for Sverige" og danskenes "Alt for Danmark" kom på danske TV skjermer i 2012. Den danske utgaven har foreløpig ikke fått en sesong to, men den svenske lever i beste vellgående. Hele 1.5 millioner svensker så sist søndags utgave av Alt for Sverige.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler