Sidebar

Filtrer kildene

23
tor, nov
0 Nye artikler

Det här är min pappas farbror Karl Irenes. Han föddes den 5 april 1881 på Nyborg i Västra Tunhems socken i Västergötland.

När jag växte upp visste jag inte särskilt mycket om farfars släkt. De var avlägsna eftersom de bodde så långt bort. Så långt reste vi inte på 50-talet och utan bil.

Nu har vi publicerat ännu ett flygfotoarkiv i ArkivDigital – AB Stockholms Aero / Bromma Flygbild.

AB Stockholms Aero, även kallat ASA-flyg, var en aktör inom svenskt allmänflyg från 1950 och fram till 1965. Man drev flygskolor på flera orter i landet, sysslade med flygfotografering och var även involverade i försäljningen av Auster-flygplan.

När företaget gick i konkurs 1965, köptes flygbilderna upp av Bromma Flygbild. Detta företaget var sedan verksamt mellan 1965-1970.

Biografiska uppslagsverk har alltid varit till stor nytta för släktforskare och personhistoriskt intresserade. Inte minst de detaljerade karriäruppgifterna kring tjänster och avancemang, inklusive militära grader, kan man svårligen få fram på annat sätt.

Om den lilla notisen också innehåller ett porträtt, ett fotografi, blir man naturligtvis ännu gladare.

Denna bloggserie är skriven av Yael, vår nya DNA-expert på MyHeritage.

Hej, jag heter Yael och som ny medlem i MyHeritage-teamet, vill jag gärna dela en ny DNA-basics bloggserie med er. Jag har avslutat min Ph.D. i medicinsk neurobiologi vid Hebrew University i Jerusalem, där jag också läste fysiologi på läkarskolan. Mitt laboratorium har specialiserat sig på genetiska metoder för att besvara forskningsfrågor.

Om jobbet:

En intressant och utvecklande roll i expansivt och framgångsrikt företag där du kommer att spela en central roll. Du erbjuds ett aktivt och omväxlande arbete med stort eget ansvar.

Arbetsuppgifter:Personal-och budget-ansvarLeda IT-avdelningens arbeteLeda koordineringen av interna och externa resurserAnsvara för att vidareutveckla IT-strategin kopplat till affärsstrateginHuvudsakliga arbetsuppgifter: Säkra att IT:s möjligheter utnyttjas i produkt- och verksamhetsutvecklingenAgera rådgivare och inspiratör till ledningsgruppen kring IT:s möjligheter och i övergripande IT-frågor Säkra tillgång till rätt IT-kompetens för att realisera företagets affärsplanerÄga företagets IT-infrastrukturAnsvara för att företagets hela applikationsportfölj styrs och koordinerasAnsvara för företagsövergripande upphandlingar och ramavtal Säkra att effekten och verksamhetsnyttan med genomförda IT-investeringar redovisas och följs upp på ett strukturerat sätt

Ibland får vi in lite kul saker och förslag till bloggen. En del kan vi skriva ett inlägg om direkt och andra lägger vi på hög och väntar till ett bra tillfälle. Om du hittar något spännande eller kul, skicka en rad till oss så att fler kan få ta del av det.

1715 i Björsta församling står att läsa i födelseboken:

d.4 Decemb: föddes Soldaten Anders Kruses oächta barn, hwilket han aflat med konan Anicka kallades ANDERS.

ArkivDigitals största och mest populära personregister, Befolkningen i Sverige 1880–1920, växer. Nu har det utökats med tjugo år så att det istället omfattar 1860–1920.

– Registret var redan tidigare Sveriges i särklass största personregister med 47 miljoner poster, nu tillkommer ytterligare 26 miljoner poster och har tagits fram i samarbete med MyHeritage säger Mikael Karlsson, VD för ArkivDigital. Det gör registret förstås ännu mer användbart för släktforskare.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler