10
man, des
10 Nye artikler

Vi är glada att meddela om tillägget av över 51 miljoner nya historiska dokument till SuperSearch ™ sedan vår senaste uppdatering i oktober!

Dessa inkluderar uppdateringar i två av våra populära samlingar: Svenska husförhörslängder, 1860-1947 och New York City äktenskapssamling, 1950-2017. Dessutom ingår 19 helt nya samlingar – varav 14 finns i USAs tidningssamlingar.

Här är en titt på alla dokument som lagts till sedan uppdateringen i oktober 2018.

Vi är glada att släppa ut videofilmerna från huvudföreläsningarna på MyHeritage LIVE, vår första användarkonferens. Om du missade konferensen eller live-streamingen, har du nu chans att dra nytta av de här fantastiska inspelningarna, som finns tillgängliga gratis på Legacy Family Tree Webinars. Även om du redan har sett dem, är de värda att titta på två gånger – med så mycket information att absorbera från var och en!

Mormors far Karl Emil Falk var en duktig fotograf. Han tog många bilder, både på släktingar, byn där han bodde och många andra. Här visar jag några som han tagit men som varken jag eller någon annan vet vem, vilka eller var dom föreställer. Tror att dom flesta är från Vasselhyttan, Guldsmedshyttan eller möjligen Lindesberg eftersom han själv bodde i Vasselhyttan.

Skulle du vilja hjälpa mig att försöka identifiera personer och platser skulle jag vara ytterst tacksam.

Ända sedan MyHeritage började erbjuda DNA-tjänster har vi gett våra användare möjlighet att ladda upp sina DNA-data gratis. Dessa användare fick sedan gratis DNA-träffar och etnicitetsuppskattningar på MyHeritage, en unik fördel som inte erbjuds av någon av de andra stora företagen.

Vi har just förlängt vår tidsfrist för gratis DNA-uppladdningar till den 16 december 2018. Från och med detta datum kommer vår policy avseende DNA-uppladdningar att ändras.

Jag har ju skrivit många gånger om min sökning efter min mormors fars okända fader. Har försökt på många sätt att hitta fakta om vem han var. Har ju mina aningar men inte svart på vitt att så är fallet. Jag gjorde ju förra hösten ett DNA-test hos FamilyTreeDNA och fick ju där en match på en person som kan ge en ledtråd till att mina aningar är rätt.

Uppe till höger i ArkivDigital hittar du menyn ”Länkar”, ett snabbt sätt att komma till Beställningsfotografering, Senaste volymer och Produktkatalogen.

1. Beställningsfotografering

Du vet väl att du kan beställa domböcker som du behöver läsa. För endast 195 kr prioriterar vi fotografering av just din önskade dombok. Böckerna som beställs läggs i tjänsten så att alla kan ta del av dem. Det brukar inte ta mer än 5-60 dagar innan du kan läsa boken.

December, årets sista månad, och för många en stressig tid för att hinna med alla måsten. Det är ju knappast så att vi slaktar grisen och stoppar vår egen korv längre, men det är ändå så mycket som vi vill hinna med denna korta månad då mörkret ligger tätt om stugan. Mitt råd är att fundera på vad du verkligen måste göra, och vad som går på rutin eller ”tradition” och som man egentligen kan strunta i.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler