21
ons, mar
1 Nye artikler

Forskargruppen på MyHeritage består av mycket talangfulla forskare i genealogi, historia och journalistik. Teamet gräver djupt för att upptäcka detaljer i familjeberättelser och skapa familjeåterföreningar. I det här inlägget kommer vi att presentera dig för gruppmedlemmarna, som kommer att berätta lite om deras bakgrund och deras passion för forskning.

Roi Mandel:

”Varje familj, utan undantag, har en underbar historia i sin släkthistoria”, säger Roi Mandel, som leder forskningsgruppen på MyHeritage.

Vi är stolta över att meddela att vårt vetenskapsteam, lett av vetenskapschefen på MyHeritage, Dr. Yaniv Erlich, har haft en banbrytande artikel publicerad i Science, en av de mest inflytelserika akademiska tidskrifterna i världen.

Forskningen , som genomfördes med forskare vid Columbia University, New York Genome Center, MIT och Harvard, ger en ny insikt över de senaste århundradenas äktenskap och migration i Europa och Nordamerika och även hur gener påverkar livslängden.

Denna bloggserie är skriven av Yael, vår nya DNA-expert på MyHeritage.

I det senaste inlägget av DNA Basics-serien beskrev vi DNA-strukturen. För att sammanfatta kortfattat: DNA är bruksanvisningen till var och en av oss.

Nukleotider är bokstäverna;

Satser av tre på varandra följande nukleotider som kallas kodoner är orden;

Grupper av kodoner som kallas gener är meningarna och kromosomer är kompletta volymer av 23-volymsmanualen – en utgåva ärvt från varje förälder.

Nu när MyHeritage DNA har över en miljon människor i DNA-databasen – släpper vi ut en rolig och originell funktion baserad på ihopsamlade, anonyma etnicitetsdata från våra användare. Den nya funktionen `Etniciteter runt om i världen` gör att du kan utforska de vanligaste etniciteterna i olika länder och de vanligaste länderna för varje etnicitet, enligt uppgifter från användare som har köpt MyHeritage DNA-kit eller laddat upp DNA-data till MyHeritage.

På MyHeritage erbjuder vi en skattekista som består av historiska dokument från hela världen på SuperSearch ™. För närvarande rymmer den cirka 8,5 miljarder dokument. Dessa inkluderar tidningar, folkräkningskort, födelse-, äktenskaps- och dödsdokument, invandringsdokument och mer. Vi lägger kontinuerligt till nya samlingar så att våra användare kan hitta dokument som klarar upp frågor om var och ens anfäder.

”Exklusivt för MyHeritage” betyder att du inte hittar samlingen i någon annan konkurrerande genealogiservice, men vissa finns på andra specifika webbplatser.

Allt för Sverige är en svensk reality-serie som hade premiär i svensk TV den 30 oktober 2011. Serien handlar om amerikaner som har svenskt ursprung och vill söka sina rötter i Sverige. De får genom SVT komma till Sverige för att delta i en tävling. I varje avsnitt får deltagarna pusselbitar som ska hjälpa till att skapa deras släktkarta. Allt för Sverige vann en Emmy i kategorin non-scripted entertainment på Emmy-galan i New York den 22 november 2016.

Denna bloggserie är skriven av Yael, vår nya DNA-expert på MyHeritage.

I november introducerade vi den nya bloggserien om DNA-grunderna, där vi svarar på några av de vanligaste frågorna om DNA-test för familjehistoria, som MyHeritage DNA-användare frågar om. Vi kommer att prata om MyHeritage DNA-funktioner och vetenskapen bakom tekniken, vilket kommer att ge dig en bättre och klarare inblick i den spännande DNA- och släktforskningsvärlden

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler