Som barn var vi förväntansfulla långt innan julafton, och redan någon månad innan kände man av stämningen, allt var lite hemligare, allt var lite godare, allt var lite mysigare och alla var lite gladare. Mer och mer för varje dag. Mest väntade vi på julklapparna. Skulle jag få den där dockan? Kom mamma ihåg den där klänningen som jag hade pekat på?

Julen är en av de mest populära helgerna. Det är ett unikt ögonblick där familjer samlas för att fira året som håller på att avslutas, vilket ger reflektion, glädje, god mat och många gåvor. Många familjer firar också Jesu födelse, sina religioner, sin släkts generationer och kärlek inom familjen och till medmänniskor.

Det är naturligt att många människor ser fram emot jul.

Detta är ett gästinlägg av Andrew Koch, redaktör och contentansvarig för FamilyTreeMagazine.com. Förutom de tryckta och digitala versionerna av Family Tree Magazine publicerar han och ett redaktörsteam släktforskningsböcker, webbseminarier och online-kurser.

Låt oss inse det: Många tycker att historia är tråkigt. Att släktforska och söka efter våra egna förfäder är en sak, men varför ska vi bry oss om gamla krig hundratals år tillbaka och för länge sedan döda kungar? Den europeiska historien – med sina småaktiga monarker och invecklade gränsändringar – är väldigt långtråkig.

Denna bloggserie är skriven av Yael, vår nya DNA-expert på MyHeritage.

Hej, jag heter Yael och som ny medlem i MyHeritage-teamet, vill jag gärna dela en ny DNA-basics bloggserie med er. Jag har avslutat min Ph.D. i medicinsk neurobiologi vid Hebrew University i Jerusalem, där jag också läste fysiologi på läkarskolan. Mitt laboratorium har specialiserat sig på genetiska metoder för att besvara forskningsfrågor.

Vetenskapsteamet på MyHeritage består av talangfulla forskare som har en extrem passion för genetiken och de påverkar världen. De forskar och utvecklar vår teknik, vilket skapar genombrott inom DNA-dataanalys. Deras mål är att hjälpa våra användare att förstå vem de är och var deras familj härstammar ifrån, genom att hitta länkar mellan deras DNA och deras familjehistoria.

Vi vill presentera dig för dessa fantastiska personer i vårt team, så att du kan lära känna dem bättre.

Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi kommer att ha en global live-streaming av vårt första dagsseminarium för släktforskning, den 29 oktober 2017 från 7 A.M. – 3 P.M EDT. Seminariet kommer att innehålla presentationer av experter inom DNA, judisk släktforskning, generell forskningsteknik och teknologitrender inom släktforskning.

Föreläsningarna kommer att sändas från vårt huvudkontor och deltagarna kommer att kunna ansluta sig till Legacy Family Tree Webinars, online, var som helst i världen.

Detta är ett gästinlägg av Paul Woodbury, en seniorforskare hos våra forskningspartners, Legacy Tree Genealogists. Detta globala, genealogiska forskningsföretaget har omfattande kunskaper i att kombinera genetisk genealogi med traditionell släktforskning, och de kan lösa praktiskt taget alla svårigheter på vägen. För att veta mer om Legacy Tree-tjänsterna och dess forskargrupp, besök

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler