Holms Restaurant på hjørnet af Algade og Nygade har til huse i en af byens ældste bygninger.

Det var en rig tolder, som fik den røde bindingsværksgård opført i i to etager med 18 fag til Algade i 1584.

Ejendommen lå dengang placeret ved bygrænsen ved østre port, hvor al trafik østfra skulle passere på vej til Middelfart og videre til Jylland.

Brandsø er en af de mere ukendte danske øer, men nu kan man blive klogere på denne lille plet i Lillebælt. Pia Viscor har nemlig skrevet og udsendt bogen "Brandsø. Øens historie indtil år 1900".

Bogens tekst baserer sig i væsentligste grad på primære kilder hentet især på Rigsarkivet, Landsarkiverne, Wedellsborg Private Godsarkiv, Lokalarkiver og Det kgl. Bibliotek.

Onkel Ludvig blev født i Thisted i 1887 som tredje barn i en børneflok på otte. Han var foretagsom og eventyrlysten og syntes ikke, at den lille købstad kunne give ham den fremtid, han ønskede. Derfor rejste han til Odense, hvor han fik arbejde på Thomas B. Triges fabrik. Her lærte han forskelligt, som han mente kunne være nyttigt fremover.

Fredag strøg Forsvaret fanen for sidste gang på Odense kaserne.

Johannes Lollesgaard, formand for Fyns Militærhistoriske Museum arbejder for at bevare historien. En historie der med lukningen af kasernen har kastet masser af nye effekter af sig til militærmuseet i Dannebrogsgade.

For historien forsvinder ikke, hvis nogen gemmer den for eftertiden.Tag bare et kig på de billeder der følger denne artikel.

Leder og arkivarved Lokalhistorisk Arkiv i Ringe, Jacob Bang Jensen, fylder 85 år.

I 1979 stiftede Jacob Bang Jensen sammen med Ringe Bibliotek og Ringe Museum en Lokalhistorisk Forening og grundlagde et arkiv i Ringe, og det har han selv været leder af lige siden.

Godt hjulpet af fru Käthe Lindequist Jensen, og arkivlokalerne oppe over Ringe Biblitek er deres andet hjem.

Journalist Poul Christensen gør sine lokalhistoriske artikler fra Nordvestfyn tilgængelige for alle på ny hjemmeside.

Nu bliver de mere end 40 artikler om den nordvestfynske lokalhistorie tilgængelige for alle. Poul Christensen har oprettet hjemmesiden www.poulc-strib.dk, og hvis man klikker sig ind på den, får man adgang til hovedparten af hans artikler.

Det har taget fire kvinder det meste af en vinter at flytte Nordlangelands historie til de nye rammer i Lejbølle.

Arkivskabene står tunge og fyldte og gemmer på resterne af det overvågningssamfund, som Danmark vist altid har været.

Optegnelser, protokoller, kirkebøger og folketællinger har gennem hundredevis af år holdt styr på danskernes løn, bopæl, ægteskaber og endda firmaer og hobbyer.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler