Din sædvanlige morgenrutine, arbejdsdag og aften kan nu blive en del af Danmarkshistorien.

Nationalmuseet spørger nemlig alle danskere, om de vil dele en helt bestemt dag i deres liv med kommende generationer.

- Medierne fortæller om specielle begivenheder, men historien består også af hverdagen. Det er hverdagen, samfundet er vævet af, siger Lykke L. Pedersen, seniorforsker på Nationalmuseet.

Der findes langt flere forhistoriske fund under vandet end på land i Danmark.Kystlinjen i store dele af stenalderen ligger i dag under vand, hvilket har givet gode betingelser for bevaring.

Marinarkæologer fra hele landet har fundet mere end 1.500 områder langs de danske kyster med spor fra stenalderen, og potentialet for fund er enormt i de indre danske farvande, fortæller marinearkæolog Otto Uldum.

I anledning af 100 året for salget af de Vestindiske Øer skal historien om den sønderjyske kolonihistorie og Flensborg som romby fortælles i en ny tekstsamling.

Da romproduktionen var på sit højeste i Flensborg efter 1854, havde byen ikke færre end 29 romdestillerier.

Dermed hænger byen uløseligt sammen med Danmarks historie som kolonimagt.

Fra 2. april kan hele Danmark se med, når den stort anlagte serie ’Historien om Danmark’ har premiere på DR1. Med Lars Mikkelsen som fortæller, giver DR for første gang i 35 år sit bud på en fælles sammenhængende historie - fra stenalderen og frem til i dag.

I samarbejde med en række museer på Fyn inviterer DR 4000 børn til en rejse tilbage i tid og sted med ’virtual reality’-briller, så danmarkshistorien kan opleves som at være der selv.

Under arrangementerne deltager børnene også i en "personlighedsquiz" for at finde ud af, hvem af 10 kendte danskere fra historien, de selv minder mest om.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler