Nå kan sjekke ut om dine forfedre eide bil i 1922

Pressemelding fra Slekt1

Slekt1 har fått transkribert Bilboka fra 1922

I 1922 var det i overkant av 13.000 biler på veiene i Norge. Mange sitter i dag på bilde av forfedre bak rattet eller poserende ved siden av en bil vi i dag vil kalle for veteranbil. Men hva slags bil var det? Eller var det egentlig oldefar som eide den bilen?

--Annonse--

Bilboka 1922 finnes i skannet form på Digitalarkivet, men med mindre man kjenner til registreringsnummeret kan det være vanskelig å gjøre tilfeldige søk på navn eller bilmerke.

Nå har Slekt1 fått transkribert Bilboka for 1922. Det gjør det nå lettere å finne ut om besteforeldre, oldeforeldre eller tippoldeforeldre var blant Norges tidligste bileiere.

Du kan søke helt gratis, men for å få vite mer enn eierens navn må du være abonnent her på Slekt1.

Ved å søke i Bilboken kan du få greie på følgende:

  • Eierens navn
  • Registreringsnummeret
  • Art – Var bilen registrert som personbil, drosje, lastebil, el.bil, etc.?
  • Antall hestekrefter
  • Merke
  • Hvor i landet den var registrert

Informasjonen man finner i Bilboka 1922 vil kanskje ikke gi noen bekreftelser på slektsforhold. Derimot er den en kilde som krydre slektshistorien med mer enn bare navn og dato.

Søk i Bilboka fra 1922

Unikt innblikk i BilNorge anno 1922

Den søkbare versjonen av Bilboka fra 1922, gir et unikt innblikk i hvilke biler som rullet på norske veier og hvilken funksjon de hadde.

Bilboken skal gi en “Fuldstændig fortegnelse over registrerte automobiler i Norge, deres art, hestekræter, fabrik og eierens navn, samt diverse andre nyttige oplysninger for bileiere og bilinteresserte”. Selv om det kan være mye spennende tilleggsinformasjon i Bilboka, har Slekt1 fokusert på å transkribere informasjon om bileiere og deres biler.

Bakerst i boka er det skrevet en ansvarsfraskrivelse i forhold til skrivefeil. Der kan man lese at innholdet i Bilboka er samlet inn fra hele landet. Enkelte data er skrevet av flere ganger før det har nådd den trykte utgaven av Bilboka 1922. Enkelte feil, skriver de, er dermed uungåelige.

På samme måte som de kan ha skrevet feil i originalen, kan også den søkbare versjonen inneholde feil. Det anbefales derfor å gjøre et oppslag i den skannede utgaven for å dobbeltsjekke om resultatet.

Forrige artikkelBombingen av Elverum belyses i ny bok
Neste artikkelSkriver bok om Nordmo-slekta