Ny bygdebok fra Rygge i salg nå!

Har du slekt fra Rygge i Østfold? Da har vi i så fall gode nyheter til deg. Ketil Johansen har i lengre tid jobbet med det som skal bli et tolvbinds bygdebokverk om Rygge i Østfold. Første bind kom i salg denne måneden og kan kjøpes i Slekt1s nettbutikk. Boka er ment som en videreføring av bygdeboka Gårder og slekter som kom ut i 1957.

Annonse

Bind 1 omhandler Rørgårdene, gårdsnummer 1, 2 og 3. Og dermed også store deler av Halmstad.

Det er tatt utgangspunkt i matrikkelen fra før byutvidelsen av Moss i 1938, hvilket betyr at det kartlegges 97 gårdsbruk. Kallum, Melløs, Klommesten og Øre er med i planene og manuskriptet. Videre ligger en matrikkel fra 1950 til grunn, som innebærer at alle boliger som eksisterte i 1950 er med i manuset.

Målet for det planlagte tolvbindsverket er å beskrive alle gårder og bosteder i Rygge. Bind 1 som har fått tittelen «Rygge – Bosteder og slekter» inneholder gårdshistorie, slektshistorie, artige historier, folklore og personopplysninger. Her beskrives gårder, husmannsplasser, virksomheter og ordinære boliger.

Ketil Johansen har til nå gjort et omfattende arbeid med sin kartlegging av rundt 22.000 personer. Første bind er på rundt 400 sider, men forfatteren har allerede skrevet 2.500 sider. Dersom alt går etter planen vil samtlige bind være ferdige i løpet av en fem års periode, men tro ikke at dette er et hastearbeid. Johansen har da holdt på i over 15 år med nye Rygge bygdebok.

Annonse

Kjøp boka her