Skrive bok

Mange slektsgranskere har skrevet egne slektsbøker enten for seg og sine eller for et større publikum. Ikke alle velger å skrive en bok om hele slekten, men konsentrere seg i stedet om kun en person som kanskje har en litt mer ”spennende” historie å fortelle.

--Annonse--

Dersom du vurderer å skrive en slektsbok kan det være lurt å ta en tur til ditt lokale bibliotek. De sitter som regel på flere titalls, om ikke hundrevis av slektsbøker. Oppsøk en bibliotekar og spør etter hvor slektsbøkene står, disse er merket med deweynummeret 929.2 og kan gi deg mange tips på hvordan en slektsbok bør eller kan skrives.

De som velger å skrive opplever imidlertid ofte at det var en større jobb enn de først antok. Men skulle du komme i mål er du ikke lenger prisgitt at boken blir antatt av de allerede eksisterende forlag. Flere selskap tilbyr å trykke boken din i et gitt antall eksemplarer, gi den eget ISBN nummer og få den inn i bokdatabaser. Dette blir fort en kostbar affære dersom du ikke får solgt så mange bøker.

Kolofon forlag – Et av flere forlag som hjelper deg med å få gitt ut boka di

Licentia Forlag – Et annet alternativ, dersom du ønsker å gi ut bok

Forrige artikkelSlektsgranskning og norsk lov
Neste artikkelKomplett kulturhistorie for Vågå og Sel