1 000 000 frie historiske bilder

Slik ble studenten fremstilt i USA mot slutten av 1800-tallet. Bildet viser «resultatet» av et studentliv. Lett fremoverlent hode, flat brystkasse og utmagrede legemsdelser. Dette er bare et av flere rare bilder som man nå finner på Flickr, takket være Microsoft og The British Library.

Totalt har det blitt hentet ut over en million bilder fra bøker utgitt på 1600-, 1700- og 1800-tallet. Selve digitaliseringen er gjort av Microsoft, hvorpå disse er gitt i gave til The British Library som igjen har lastet bildene opp på Flickr som offentlig eiendom.

Får hjelp til å identifisere innholdet i bildene fra publikum

The British Library benytter seg av publikum for å avdekke hva bildene faktisk illustrerer. Ved å klikke seg fra Flickr og videre inn i katalogen til The British Library «Find this item in the British Library catalogue, ‘Explore’.» og videre til «Notes & tags», kan man som registrert bruker legge til emneknagger som gjør det enklere å søke opp bildene.

Dette arbeidet håper de kan gi grunnlaget for en automatisert klassifisering av hele bildematerialet.

Den drøye millionen med historiske bilder er hentet fra «kun» 65.000 bøker av de mange millioner av bøker The British Library faktisk har. 

Se flere bilder