85 000 historiske videoklipp online

{loadposition nede1}

Prosjektet har vært i samarbeid med det tyske selskapet Mediakraft, som er ansvarlig for en rekke tidligere YouTube-suksesser. I en felles uttalelse sier British Pathé og Mediakraft at prosjektet ble startet opp hovedsakelig for elever, lærere og journalister. Selv om videoene tidligere har vært tilgjengelig på British Pathé’s nettsted, er de nå for første gang blitt gjort tilgjengelig for surfing og deling.

Nyhets arkivet forteller på sin web side at samlingen er spesielt sterkt i sin dekning av første og andre verdenskrig, men inneholder filmklipp helt fra 1896 og fram til 1976 og opptakene er ikke bare fra Storbritannia, men fra hele verden. De omfatter alt fra viktige historiske hendelser, kjente ansikter og motetrender til reiser, sport og kultur. Arkivet dekker også et mylder av sosialhistorie som hvordan folk levde, arbeidet og moret seg.

Alastair White, administrerende direktør for Britisk Pathé, sier at enten en leter etter opptak av kongefamilien, bokselegenden Muhammed Ali, Englands World Cup seier over Tyskland i 1966, Titanic, ødeleggelsen av Hindenburg eller sære historier om britisk tidsfordriv, alt vil være der. Det er tilgjengelig på mange språk og en kan fordype seg i timevis.

Du kan søke i arkivet her