Elever lager videospill om slaget ved Dardanellene

{loadposition nede1}

 

Slaget om Gallipoli ved Dardanell-stredet var vel krigens største tragedie for New Zealand og Australia. Flere tusener av unge menn som hadde reist den lange veien til Europa for å yte sitt i krigen, omkom der i tiden mellom 25. april 1915 og 9. january 1916.

25. april blir markert som ANZAC-day (Australia and New Zealand Army Corp).  Årlig er det minnefeiring både i hjemlandene og på Gallipoli denne dagen og antallet som reiser over til Tyrkia fra disse landene er så stor at det må settes begrensninger på hvor mange som kan få delta.

Annonse

Denne helgen bor elevene i leir utenfor Auckland War Memorial Museum for å lære mer om det som skjedde på Gallipoli. De har startet prosjektet sitt ved å bygge en kopi av Gallipoli landskapet fra første verdenskrig inn i et videospill, Senere skal de gjenskape historien i piksler, blokk for blokk. Til dette bruker de et populært spill som heter Minecraft,

Minecraft er et spill om å bryte og plassere blokker eller kuber. Først bygges strukturer og ettersom spillet vokser så kan det lages fantastiske, fantasifulle ting som for eksempel slaget ved Gallipoli.

Det er mye arbeid. Prosjektet vil ta et år og resultatet vil bli utstilt på 100-årsjubileet, den 25. april 2015.

Målet med dette prosjektet er å få unge mennesker i dag, en generasjon som bare kjenner til krig fra videospill, til å forstå denne viktige historiske hendelsen. Det håpes på at spillerne vil få en innlevelse i soldatenes liv ved å overføre gjenstander i museet inn i en utforskbar, digital verden.

 

Se oppslaget og videoen fra 3news, New Zealand her