Gaven som Hitler aldri fikk levert er funnet i New Zealand

{loadposition nede1}

 

For omtrent fire år siden begynte museet å restaurere bilen og det ble nødvendig å bestille deler fra Mercedes Benz i Tyskland. Da fikk de seg en overraskelse! Fabrikken sendte tilbake, ikke bare delene de trengte, men også en fascinerende historie: Hitler hadde bestilt akkurat en slik bil i 1938 og såvidt alle visste var dette den eneste bilen av denne type med rattet på høyre side som fabrikken noensinne hadde produsert!

Bilen var ment som en gave for den britiske konge og nazisympatisør hertugen av Windsor, best kjent som Edward VIII, kongen som abdiserte i 1936 for å gifte seg med den amerikanske, skilte kvinnen Wallis Simpson. Paret reiste rundt i Tyskland og møtte Hitler i 1937. Forståelsen var at bilen skulle leveres til hertugen av Windsor etter Hitlers planlagte invasjon av Storbritannia.

Den antikke bilen har en åtte sylindret 5.4L kompressormotor og bare dette ville gitt opptil 50 – 60 millioner norske kroner på en auksjon nå. Den ble kjøpt for 500 pund i England i 1968 og med historien som knytter seg til bilen er det ingen som kan anslå bilens verdi i dag.