Gramps nå i versjon 5.0.0

Gramps er et gratis slektsprogram som utvikles på dugnad av programmeringskyndige slektsforskere. Nå har de sluppet versjon 5.0.0, drøyt 17 år etter at Gramps ble lansert for første gang.

Gramps som står for «Genealogical Reaserch and Analysis Management Programming System» er tilgjengelig på hele 40 språk, deriblandt norsk. Opprinnelig fungerte slektsprogrammet kun på Linux og UNIX-baserte operativsystemer, men det har siden blitt gjort tilgjengelig for brukere av både Windows og Mac.

Nytt i versjon 5.0.0 er foruten en rekke feilrettinger muligheten i å bruke flere databaser enn BSDDB, nå er også Sqlite, PostgreSql og MongoDB tilgjengelige. De to sistnevnte er imidlertid kun tilgjengelig som beta.

Til tross for, eller kanskje mer fordi at, Gramps er et dugnadsprosjekt er det fullt på høyde med kommersielle slektsprogram. Det har likevel fått litt blandede kritikker fra sine brukere, på nettstedet gensoftreviews hvor det ligger som det 20. mest anmeldte slektsprogrammet av noe over 1000 slektsprogram. 

Annonse

På gramps-prosject.org kan du lese mer om Gramps versjon 5.0.0