Ikke like nysgjerrige på egen slekt

Sesong tre av «Hvem tror du at du er» økte interessen for slektsforskning, men ikke like mye som tidligere sesonger. Grafen over viser hvordan Google har merket pågangen etter ordet «slektsforskning» de siste 8-9 årene. Grafen viser tydelig når sesong 1 (2011), sesong 2 (2013) og sesong 3 (2015) av den populære NRK serien ble vist.

15. februar gikk siste episode av sesong 3 i serien «Hvem tror du at du er» og med den roer interessen for slektsforskning seg igjen til det «normale», kanskje kun med noen etterdønninger av nyfrelste slektsforskere. 

Fortsatt interesse
Programmet vekker fortsatt en stor interesse blant norske seere, selv om antallet seere som aktivt oppsøker slektsforskningssider ikke er like stor.  

Folk ser fortsatt på programmet, kanskje mer enn noen gang. Ved første episode i 2011 benket 817.000 personer seg (ifølge Wikiepdia) foran TV skjermen og i 2013 økte dette tallet til 1 million seere (i følge NRK). I år fulgte hele 1,1 millioner seere første episode av «Hvem tror du at du er» i følge Aftenposten, mens Dagbladet meldte om drøye 900.000 seere på første episode av sesong tre.

NRK har med andre ord fortsatt sin seerskare for dette programmet, men antallet personer som etterpå går inn på nettet og søker etter egen slekt har falt.

Med disse seertallene blir det antagelig en sesong 4 av «Hvem tror du at du er», vi får bare håpe at NRK finner nok kjendiser med spennende nok slekter til nye 8 program. 

Programmene ligger på nett i en måned, så det er fortsatt mulig å se de siste episodene før NRK legger på lokket igjen og lar oss vente i nye 2 år til neste sesong…. hvis den kommer.