Nå kan du lytte til musikk tilpasset dine gener

Spotify, en av verdens største distributør av streamet musikk har nå inngått et samarbeid med AncestryDNA. Når din genetiske sammensetting er avdekket kan du nå høre på egne spillelister tilpasset ditt DNA.

Spyttprøven som avgis til AcestryDNA resulterer i et kakediagram inndelt etter et etnisitetsestimat. Det er dette etnisitetsestimatet som Spotifys brukere kan legge inn i Spotify for å generere spillelister som best reflekterer kulturen til brukerens forfedre.

Les også: Politiet i Sverige vil bruke ditt innsendte DNA for å oppklare mordsaker

Musikk er fortsatt smak og behag

Det følger imidlertid ikke med noen garantier for at brukeren vil like musikken som Spotify presenterer etter at ens etnisitetsestimat er lagt inn. I en kommentar til dailytexanonline.com sier Jennifer Moon, førsteamanuensis ved Department of Molecular Biosciences. Hun påpeker til nettstedet at ens preferanser ikke bare er genetisk betinget, men også et resultat av det livet vi lever.

Vineet Mehra ved Ancestry kan fortelle qz.com at mer enn 10 millioner mennesker har avgitt spyttprøve til AncestryDNA test. Etter få dager med den nye tjenesten til Spotify og AncestryDNA hadde allerede 10 000 mennesker laget seg en egen spilleliste tilpasset sitt DNA.

Les også: Du kan spores i DNA-basene til MyHeritage og Ancestry uten selv å ha sendt inn en prøve

Ikke mulig uten en AncestryDNA konto

Har mange forsket nok på sin egen slekt, vil man jo ha et greit overblikk over de nærmeste forfedrenes etnisitet. Det kommer man imidlertid ingen vei med hos Spotify uten en konto hos AncestryDNA. Etter hva Slekt1 erfarer kan man kun opprette en genetisk spilleliste ved å logge inn på en AncestryDNA konto. 


Kilder:

http://www.dailytexanonline.com/2018/10/25/spotify-and-ancestrycom-collab-to-create-dna-playlist

https://qz.com/quartzy/1399279/spotify-can-use-your-ancestry-dna-test-to-tell-your-musical-dna/