Snart kan Google Foto fargelegge dine svart/hvitt bilder automtisk

Google Foto er kanskje den fototjenesten på nett som har tatt mest innover seg at mannen i gata har et behov for å ta vare på sine digitale bilder. Nå vil de også levendegjøre dine gamle sort/hvitt bilder.

Ved hjelp av Google Foto kan du allerede i dag automatisk sikre alle bildene du tar med din smarttelefon. Ikke bare sikkerhetskopierer Google bildene dine automatisk, Google legger de også automatisk etterhverandre sortert etter år, måned, dag, klokkeslett og ikke minst stedet som bildet ble tatt på. Dette er bare noen av funksjonene man får ved å bruke Google Foto.

Men tilbake til overskriften, for nå er det nemlig en ny funksjon på trappene som sannsynligvis vil glede oss slektsforskere mer enn noen andre. Ved hjelp av kunstig intelligens planlegger nå IT-giganten å automatisk kunne fargelegge dine gamle svart/hvitt bilder. 

En liten bonus for oss slektsforskere er at de også vil legge til en funksjon som identifiserer avbildede dokumenter og automatisk konverterer dem til PDF-filer. For eksempel dersom du har tatt bilder av gamle amerikabrev, vil du nå få det som en PDF-fil i stedet for en bildefil.

Se video hvor Google presentere den nye tjenesten (spol frem til 1.33.20)