10 kilder til dansk slekt

Har du slekt fra Danmark i ditt slektstre?

Mange nordmenn har slekt fra Danmark. Etter 434 år i union, også kjent som 400-årsnatten, har mange slektsgrener naturlig funnet sin vei mellom våre to land. Det kan imidlertid oppleves som en tåke, når man skal bevege seg ut fra norske slektshistoriske kilder og over til danske. Slekt1 har samlet 10 kilder som kanskje hjelper deg litt videre.

1. Folketellinger fra Danmark

Folketellinger fra hele Danmark, det vil si også Færøyene og Grønland, finner man på nettsidene til det danske Rigsarkivet.

Annonse

Gå til folketellingene fra kongeriket Danmark

2. Danske kirkebøker

Det er også det på nettsidene til det danske Rigsarkivet at man finner kirkebøker fra Danmark. Det kan være verdt å merke seg at samlingen av danske kirkebøker imidlertid ikke komplett, da ikke alle kirkebøker har blitt avlevert.

Gå til danske kirkebøker

3. Find en grav

Danske gravminner er dokumentert på nettstedet findengrav.dk. Tjenesten er helt gratis og er du heldig kan du se et fotografi av gravstenen.

Gå til Find en grav

4. DK-gravsten

DK-gravsten er den andre store nettsiden som viser til de gravminnene som finnes i Danmark. Som Findengrav.dk er også DK-gravsten gratis å bruke.

Gå til DK-gravsten

5. Københavns stadsarkiv

Nettsidene til byarkivet i København inneholder også en del gode genealogiske ressurser. Her kan du finne en oversikt over de som fikk utbetalt pensjon fra staten før 1891, ble gravlagt i perioden 1861-1940 eller ble registert i Københavnpolitiets arkiver i perioden 1890-1923, for å nevne noe.

Annonse

Gå til Københavns stadsarkiv

6. Dansk demografisk database

Dansk demografisk database er en del av tjenestene fra Rigsarkivet i Danmark. Foruten folketellinger og kirkebøker, finner du også en rekke andre slektshistoriske databaser som kan være nyttige.

Gå til Dansk demografisk database

7. Dansk telefonkatalog

Skulle du være på jakt etter slektninger som fortsatt lever, er ofte telefonkatalogen et lurt sted å starte. Dansk telefonkatalog kan man søke i via infobel.com.

Gå til infobel.com

8. Slægtsforskernes bibliotek

Gjennom Dis-Danmarks bibliotek, kan man lete i en rekke digitaliserte danske bøker. Her finner man slektsbøker og andre som kan inneholde informasjon om sin danske slektsgren.

Gå til Slægtsforskernes bibliotek

9. Gamle danske aviser

Gjennom Mediestream kan man lete i over 35 millioner digitaliserte avissider fra Danmark. Som ved digitaliserte norske aviser hos Nasjonalbiblioteket er det også i Danmark en del begrensninger, når det kommer til opphavsrett.

Gå til avisene hos Mediestream

10. Danmarks adel

Kan du spore slekten tilbake til den danske adelen er Danmarks adel verdt en titt. Danmarks adel er en årbok med register over alle nålevende slekter tilhørende Danmarks adel. Årboka inneholder også informasjon om alle kjente medlemmer tilhørende disse slektene. Nylig ble utgivelsene digitalisert av Dis-Danmark. Alle utgavene fra 1884 og frem til i dag kan du lese som PDFer.

Annonse

Gå til Danmarks adel