2425 bileiere fra Bergen og Hordaland i 1932 søkbare på Slekt1

En ny ressurs har nylig blitt gjort tilgjengelig for slektsforskere og bilinteresserte på Slekt1. Denne omfattende bilboken inneholder informasjon om 2425 biler og deres eiere fra Bergen og Hordaland.

--Annonse--

Bilboken gir interesserte muligheten til å utforske historien til både familier og kjøretøy fra regionen. Hver oppføring inkluderer eierens navn, eventuelle titler eller yrker, bostedsadresse (i noen tilfeller også gateadresse), bilens merke og dens bruk, samt registreringsnummeret.

Bilbøker fungerer som en slags tidsmaskin for slektsforskere, og de avslører ikke bare hvilken bil familiene eide, men også litt av sjelen deres. Tenk deg å blåse støvet av disse bøkene og oppdage at oldefar Karl, den stolte smeden, eide en stilig Ford-modell som brøt bølger gjennom gatene i byen. Eller kanskje finne ut at oldemor Anna, som alltid hadde et smil på lur, var en av de første kvinnene i nabolaget som eide en bil, en liten Fiat som hun kjørte med stolthet og uavhengighet.

Det er som å åpne en skattekiste av historier og hemmeligheter når man dykker ned i bilbøkenes detaljerte oppføringer. Ikke bare får vi et glimt av familiens bevegelser og bosettingsmønstre, men vi får også et innblikk i deres livsstil og sosiale status. Å eie en bil var ikke bare et praktisk spørsmål; det var en statement, en indikasjon på hvor man sto i samfunnet.

Videre tar bilbøker oss med på en reise gjennom familiens forbindelser til bilkulturen og transportsektoren. Kanskje viser det seg at bestefar Johan var en lidenskapelig mekaniker som brukte hver ledige time under panseret på sin elskede Chevrolet. Eller kanskje oppdager vi at tante Agnes, den eventyrlystne sjelen, brukte sin gamle Volkswagen til å utforske landeveiene og skape minner som familien fortsatt ler av i dag.

Gjennom Slekt1 finner du kanskje ikke ut at Oldemor Anna alltid hadde et smil på lur, men kanskje du kan oppdaget at hun sannsynligvis kjørte rundt i Bergens gater med en liten Fiat.

Gjør et søk i Bilboken for Bergen-Hordaland 1932

Gjør et søk i alle bilbøkene som er søkbare på Slekt1

Forrige artikkelLanserer tjeneste for historiske aviser
Neste artikkelVar Beethoven predisponert for sin musikalitet?