Ble din slektning ført for retten i London?

 

En ny kilde er lagt til i Kildeguiden. Denne gangen er det www.oldbaileonline.org som er en oversikt rettsaker og transkripsjoner fra straffesaker i London i perioden 1674 til 1913.

Mange saker som ble fremmet for retten omhandlet tyverier hvor tyven hadde forsøkt å pante den stjålne gjenstanden. Snekkeren Burton Kemp ble frastjålet sine verktøy i 1795, etter å ha besøkt flere pantesjapper fant han dem til slutt igjen. 

Basen inneholder over 120 millioner ord som omtaler hele 197 000 rettsaker som ble avholdt enten ved «Old Bailey» eller «Central Criminal Court» i London. 

Tjenesten er helt gratis og hvis du finner en rettsak du ønsker å se nærmere på får du også tilgang til en skannet versjon av originalkilden. 

Det er mange skjebner man kan lete seg gjennom på www.oldbaileonline.org. Basen er søkbar på både etternavn, fornavn, kallenavn, tiltale, dom og straff. Blant annet er det 81 skjebner som ble brennmerket på kinnet, alle i perioden 1699-1707. Straffen ble innført i et forsøk på å avskrekke andre fra å begå kriminelle handlinger.