Gjør om din iPhone til en trådløs router

Har du noen gang vært i et offentlig bygg eller andre steder og sett at de har trådløst nett, men du får ikke koblet deg på med ditt nettbrett eller din bærbare PC? Kanskje har du vært på besøk hos en slektning som tilhører den nå svært sjeldne delen av befolkningen uten trådløst nett i huset eller kanskje han eller hun bare ikke kan dele passordet med deg.

Har du en iPhone er det svært enkelt å sette opp smarttelefonen som en trådløs router, slik at du kan bruke 4G-nettet på mobilen på din iPad eller din bærbare PC. 

Slik gjør du det:

1. Gå inn på «Innstillinger»

2. Gå inn på «Mobilnett»

3. Gå inn på «Delt Internett» og slå «Delt Internett» på.

4. På linjen under står det «Wi-Fi-passord», her setter du passordet som skal benyttes for å få tilgang til nettet du nå deler fra smarttelefonen. Du kan enten bruke det som står der fra før eller trykke på det og sette ditt eget.

Vipps så har du satt opp et trådløst nett fra din mobil som du kan bruke selv og om du vil dele med andre. Husk imidlertid at mobilabonnementet ditt antagelig ikke har ubegrenset med data inkludert. Du bør derfor sjekke med din mobilleverandør om hvor mye data du har inkludert i abonnementet ditt.

Ønsker du å avslutte det delte nettet følger du bare punkt 1-3 en gang til, bare denne gangen slår du av i stedet for på.

Et lite bonustips til slutt er å installere appen «My Data Mgr», med denne får du full oversikt over hvor mye data du bruker på din iPhone.

phone homescreen