En skoleklasse fra Feda skole fant 100.000 i et skrin nedgravd i skogen, rundt 400 meter fra gamle E18.

--Annonse--

-Vi er rike, kan vi høre et av barna rope på videoen som er lagt ut på NRK.no.

Også VG har omtalt saken hvor det nå spekuleres i hvor pengene kan ha kommet fra.

Et kjapt regnestykke på SSB viser at summen på 100 000 med sedler fra 1969, nå vil være verdt godt over 1 millioner kroner i dagens verdi. I kommentarfeltet til VG er det flere som også påpeker samlerverdien, dersom sedlene holdes i like fin stand som de var da de ble funnet.

Pengene er nå overlevert til politiet som skal forsøke finne ut om det foreligger noe kriminelt bak nedgravningen som sannsynligvis ble gjort for rundt 50 år siden.

Feda skole ligger like utenfor Flekkefjord og politiet har derfor allerede kontaktet Flekkefjord sparebank i et forsøk på et svar på hvor pengene kan stamme fra.

Dessverre ga ikke henvendelsen noen løsning og sedlene er fortsatt et mysterium.

Et raskt søk i avisarkivet til Nasjonalbiblioteket kan gi svar

Slekt1 har foretatt et søk i avisarkivet til Nasjonalbiblioteket og funnet et mulig spor.

30. august 1971, 2 år etter at minst en av sedlene ble trykket, skrev avisa Agder en notis om et bankran i Lom og Skjåk sparebank. Her fikk tyvene med seg rundt 340.000 kroner.

Nå er det et stykke fra denne banken til skogen utenfor Flekkefjord. Banken var imidlertid ikke heldige på begynnelsen av 70-tallet. Østlands-posten kunne nemlig året etter meddele at banken igjen var blitt ranet, denne gangen for rundt 132.000 kroner.

Kjenner du til hvor pengene som ble funnet av elever ved Feda skole stammer fra, kan du tipse politiet i Agder på denne epost-adressen (post.agder@politiet.no), send den gjerne med kopi til Slekt1.

Forrige artikkelBåtflyktningen fra Vietnam
Neste artikkelMigranter fra Australia 1826-1972