Flaskepost funnet etter 101 år

{loadposition nede1}

 Peter Tamm, leder for Det Internasjonale Maritime Museum i Hamburg, fikk høre nyheten om den sjeldne «fangsten». Fordi den eldste registrerte flaskeposten i Guinness rekordbok er et år yngre, ønsket han å gjøre denne skatten tilgjengelig for museets besøkende.

Forskere ble satt til å identifisere opphavsmannen til flaskeposten. Basert på adressen som var skrevet, fant de ut at det var den 20 år gamle bakersønnen Richard Platz som hadde kastet flasken i Østersjøen da han var er på tur med en natur – og miljøgruppe i 1913. En sammenligning av håndskriften med noe som Platz hadde skrevet senere i livet bekreftet at han uten tvil var forfatteren.

En Berlinbasert slektsforsker fant deretter fram til hans 62 år gamle barnebarn Angela Erdmann som bor i Berlin. Hun hadde aldri kjent sin bestefar som døde i 1946 i en alder av 54 år. Hun fikk se og holde flasken forrige uke. «Det var nesten utrolig,» fortalte hun, «Det var et rørende øyeblikk, tårene trillet nedover kinnene mine.»

Angela Erdmann fortalte senere til lokale aviser at den overraskende oppdagelsen hadde inspirert henne til å se gjennom familiens utklippsbøker for å lære mer om sin bestefar.

Flasken er nå for en kort tid å se i lokalene til Det Internasjonale Maritime Museum i Hamburg.