Digitale kart ved biblioteket i New York

{loadposition nede1}

Gjennom de siste 15 årene har biblioteket bygget opp en stor samling som består av 1100 kart over USA men også over byer i Europa fra det 16. til det 19. århundre hovedsakelig fra Lawrence H. Slaughter samlingen. Dette er en detaljert samling av mer enn 700 topografiske kart av det østerriksk-ungarske imperiet laget mellom 1877 og 1914.

Videre er det en samling av 2800 kart fra stat, fylke og byer (for det meste i New York og New Jersey), en stor samling av mer enn 10 300 kart over eiendommer, reguleringsplaner, topografi og brannforsikringskart over New York City datert 1852-1922. Det er også et utrolig variert samling av mer enn 1000 tekniske kart over New York by, dens bydeler og nabolag, datert 1660-1922, som viser i detalj transport, eiendomsutvikling, byfornyelse, næringsutvikling samt forurensning, politisk geografi og mange, mange andre ting.

Dette betyr at alle kan laste ned kartene gratis, i høy oppløsning. Biblioteket har skannet dem for bruk på bredest mulige måte for så mange mennesker som mulig. Web-siden konstaterer videre at «Vi tror at våre samlinger vil inspirere til alle typer av kreativitet, innovasjon og oppdagelser».

Kartene kan sees og lastes ned gjennom New York Public Library sin digitale samlinger.

Vær obs på at samtidig som biblioteket kunngjør at det ikke er copyrightbegrensninger på kartene så sier de også at » Kartene kan være gjenstand for rettigheter knyttet til personvern, publiseringsrettigheter og andre restriksjoner. Det er ditt ansvar å sørge for at du respekterer disse rettighetene.