Gratis tilgang til historiske amerikanske aviser

I anledning 4. juli, den amerikanske nasjonaldagen, åpner MyHeritage sitt arkiv av historiske amerikanske aviser helt gratis for en begrenset periode.

Mer enn 23 millioner avissider gjøres tilgjengelig i perioden 3. juli til 8. juli.

Samlingen inneholder aviser fra statene; Pennsylvania, Connecticut, Maine, Ohio, New York, Kentucky, Indiana, New Hampshire, Rhode Island Maryland, West Virginia, New Jersey og Delaware.

Grunner til å bruke aviser i slektsforskning

Det finnes en rekke gode grunner, som slektsforsker, til å fokusere på historiske aviser. 

Avisene er gjerne veien inn for å finne historier om våre forfedre. Hendelser de var med på kan ha blitt dokumentert i lokal, region eller riksavisen. 

Selv om du ikke skulle finne historier direkte tilknyttet dine forfedre kan også avisene være med på å skape liv rundt ellers kjedelige slektsdata som fødsels-, konfirmasjons-, bryllups-, og/eller dødsdato. Avisene kan fortelle deg om hva dine slektninger leste om og var bevisst på ulike datoer. 

Har du en slektning som var en av de mange som utvandret til USA? Hvorfor ikke bruke avisene til å finne ut av hvordan været var da han eller hun spent gikk av båten i det nye landet. 

Også andre kilder gir gratis tilgang til historiske amerikanske aviser

Enten du skulle lese denne teksten etter 8. juli eller bare være på utkikk etter andre amerikanske aviser enn de MyHeritage nå tilbyr gratis, her er noen andre nettsider som ALLTID tilbyr amerikanske historiske aviser helt gratis på nett.

https://chroniclingamerica.loc.gov/

https://news.google.com/newspapers