Har digitalisert alle israelske kirkegårder

Jødisk kirkegård
Alle kirkegårder i Israel er nå digitalisert

Nesten alle gravminner på Israelske kirkegårder er nå søkbare på nett. De siste fem år har MyHeritage digitalisert samtlige kirkegårder. Dette gjør Israel til første land i verden til å ha nær 100% av alle gravminner på nett.

Samarbeidet med BillionGraves

Gjennom BillionGraves appen, har frivillige og ansatte fra MyHeritage registrert 1,5 millioner gravstener, siden februar 2014.

Annonse

Over 33 000 mennesker har vært med på registreringen av Israels gravminner. MyHeritage har også sett seg nødt til å ansette et titalls mennesker for å få prosjektet i havn på rekordtid.

Ingen betalingsmurer

Selv om MyHeritage er kjent som et selskap som må tjene penger, ligger de digitaliserte kirkegårdene fritt tilgjengelig på nett.

Selskapet oppgir å ha brukt mer enn en million dollar på prosjektet. Gravminnene er nå søkbare helt gratis både i MyHeritages eget SuperSearch, men også på BillionGraves.com.

Norge også langt fremme

Takket være innsatsen til frivillige gjennom gravminneprosjektet til Slekt og Data (Tidligere DIS-Norge), er også Norge langt fremme på listen over land med mange digitaliserte gravminner.

I underkant av 3 millioner gravminner er søkbare via Slekt og Datas nettsider, enkelte har også bilde av gravstøtten.

Tjenesten er svært populær og gir mulighet til å finne ut mer om slekten når sperrefristene begrenser innsyn i arkivmateriale.

Totalt har det blitt foretatt over 150 millioner søk i basen som kalles Gravminner i Norge.