Ancestry får 20 millioner i skattelette for å bli i Utah

Ancestry.coms hjemmeside
Ancestry.com forbereder å børsnoteres for andre gang

Styresmaktene i Utah vedtok nylig at Ancestry får 20 millioner i skattelette for å fortsatt la hovedkontoret ligge i Lehi, Utah. Avgjørelsen er basert på at Ancestry har planer om 500 nyansettelser og en investering på rundt 90 millioner kroner i Utah.

Planene strekker seg over en 9 års periode og vil medføre at Utah får godt tilbake gjennom skatter på økte lønnsinntekter i regionen.

Startet med tidsskrifter og bøker

Ancestry som i dag er kjent som et av de største selskapene i verden som henvender seg mot slektsforskere. Startet i det små i nettopp Lehi, hvor de produserte tidsskrifter og referansebøker for slektsforskere.

Annonse

Da data etterhvert ble en naturlig del av slektsforskningen, var selskapet snar med å omstille seg og kunne etterhvert tilby databaser og andre tjenester på nett.

I det siste har DNA-prøver vært et av hovedfokusene til Ancestry.

Siden starten i 1983 med tidsskrifter og bøker har selskapet i dag vokst til 30 internasjonale markeder og hele 3 millioner betalende medlemmer.

Har planer om videre ekspansjon

Selskapet har nå planer om å vokse videre internasjonalt. Det foreligger også en satsing på helse innenfor DNA-satsingen deres.

Styresmaktene i Utah utfordret nylig Ancestry på spørsmålet om personvern rundt alle de innsendte DNA-prøvene. Svaret de fikk var at Ancestry, i motsetning til enkelte andre selskaper, ikke delte sin DNA-base med legemiddelindustrien.

Les også: Ber folk ta DNA-tester i jakten på kriminelle

I følge Howard Hochhauser, finansdirektør og driftsleder i Ancestry, har selskapet tatt et standpunkt mot deling av kundenes DNA.

Hoppet på DNA-markedet i 2002

Det er nå over 17 år siden Ancestry hoppet på DNA-markedet, altså lenge før «mannen i gata» gikk rundt og tenkte på å teste sitt DNA.

Annonse

I følge Desert News har selskapet siden den gang gjennomført 10 millioner DNA-tester.