Ingen flere amerikanere

Deltagere i sesong 10 av Alt for Norge: Mark Dahl, Emma Boyum, John Solomon, Nicholas Beach, Danielle Crook, Fridtjof Nilsen, Tamara Daress, Dylan Eike, Linnea Quarberg, Nick Solchany og Jennifer Swenson.

Som Slekt1 meldte i fjor faller seertallene og sesong 10 er intet unntak, dermed er det nå blitt bestemt at det ikke blir flere sesonger med amerikanere, som konkurrerer om å få treffe sin norske slektsgren.

Da serien hadde sin første sending, fulgte over en halv million nordmenn med på amerikanerne som gjennomførte ulike konkurranser med norsk tilsnitt.

Annonse

Siden den gang har seertallene dalt jevnt og trutt.

Les også: Så mange så på premieren av Alt for Norge

Selv om det ikke har lyktes Slekt1 å finne frem til seertall for 2019, hadde fjorårets Alt for Norge under 200 000 seere på en av sine episoder. Basert på at TV Norge nå avslutter serien etter tiende sesong, er det nærliggende å tro at tallene ikke er særlig mye bedre for 2019.

TV Norge har benyttet seg av O’Connor casting company for å finne frem til potensielle amerikanske deltagere. Selskapet la onsdag ut følgende melding:

Thank you for your interest in applying for Alt For Norge. Unfortunately, we have just learned that the show has been cancelled.

www.oconnorcasting.tv

Selskapet har bidratt til TV Norge produksjonen i alle de ti sesongene. Totalt har de sendt over 116 norsk-amerikanere til å delta i TV programmet.

Både Slekt og Data og Norsk Slektshistorisk Forening har vært bidragsytere for at de norsk-amerikanske deltagerne har fått vite mer om sin egen norske slektshistorie.

Hvem vet om TV Norge planlegger en annen serie som appellerer til slektsforskere. Det finnes mange eksempler bare i Sverige på programserier som vi slektsforskere trekkes mot. «Ukjent arving» er et eksempel, men her kan TV Norge være for sent ute. Ryktene skal ha det til at NRK jobber med en norsk utgave av det populære svenske programmet.