Nå kan britene plukke med seg et DNA-kit fra Myheritage på butikken

Fredag 7. september sendte MyHeritage ut nyheten om at de nå skal distribuere DNA slektstester via butikk-kjeden WHSmith i Storbritannia. Det betyr at britene nå kan plukke med seg og sende inn dna-materiale til MyHeritage via 200 WHSmith butikker.

De som velger å kjøpe en slik DNA slektstest får i tillegg til et sett for DNA-prøve med et 3 måneders premium abonnement til MyHeritage slektsforskningstjenester på nett. MyHeritage vil på den måten kunne sikre seg enda mer personalia fra briter som enda ikke har testet slektsforskningens sosiale medium «MyHeritage». 

Nytt distrubsjonssenter i Europa

Dette skjer i kjølvannet av at MyHeritage endret på distribusjonen av sine DNA slektstester. Tidligere ble alle slike testsett sendt ut fra USA, men tidligere i år åpnet MyHeritage eget distrubsjonssenter også fra Europa. MyHeritage selv sier dette er for å svare på den enorme etterspørrselen etter DNA slektstester.

MyHeritage med kolosal vekst

Det er ikke mange årene siden Ancestry var det suverent største  selskapet som solgte tjenester til oss slektsforskere. Mens Ancestry ble grunnlagt i 1983 har ikke MyHeritage eksistert lenger enn siden 2003, likevel har selskapet på rekordtid kommet opp på høyde med 20 år eldre Ancestry, om ikke høyere.

Mye av veksten til MyHeritage skyldes nok i stor grad deres løsninger som gjør slektsforskning svært enkelt, til tross for at kildekritikken muligens må lide en del.