Ny sesong med “Ukjent arving” på NRK

Foto: NRK

Den 4. september er NRK igjen klare med andre sesong av programserien “Ukjent arving”. Igjen er det programleder Tarjei Strøm og slektsforsker Kai-Samuel Vigardt som forteller historiene.

--Annonse--

Totalt vil vi gjennom høsten få innblikk i seks ulike skjebner, hvor det har vært vanskelig å finne arvinger. Klarer Tarjei Strøm og Kai-Samuel Vigardt igjen det som ingen før dem har klart?

Tarjei tar turen til Voss og Vangen Cafe for å nøste opp i trådene.
FOTO: KJELL JORAN HANSEN / NRK

Årets utgave av Ukjent arving tar turen innom blant annet Østfold, Voss, Bodø, Ukraina og Tyskland.

Søndag 4.september kl 20:10 er det duket for premiere på NRK1 (og i nettspiller samme dag kl 06:00), deretter slippes én episode hver søndag i 6 uker.

Kai-Samuel leder arbeidet med å gå gjennom arkiv og utallige dokumenter.
FOTO: KJELL JORAN HANSEN / NRK

Episode 1: «Jenta utan barndom»

I denne episoden blir vi bedre kjent med Tatjana fra Lviv i Ukraina, som ble forlatt bare ti år gammel i skogen av sine søstre da de måtte flykte. Hun ble etter hvert bosatt i Bergen, men fant aldri tilbake til sin familie.

Episode 2: «Sjømannens millioner»

Sjømannen Arne ble gravlagt i en folketom kirke. Han som hadde reist verden rundt som sjømann, finnes det ingen som kan arve millionene han etterlot seg?

Episode 3: «Kafévertens formue»

Kaféverten på Voss fikk slag og mistet taleevnen. Han fikk aldri sagt hvem som skulle arve hans svimlende 15 millioner kroner.

Episode 4: «Blomsterpikens største ønske»

Evelyns familie gikk i oppløsning og staten fant aldri noen arvinger etter henne. Hun levde livet misunnelig på alle med stor familie, var hennes egen familie egentlig så liten?

Episode 5: «Født i skam»

På Slitu i Østfold levde Bjørn Rudolf med merkeknaggen “løsunge” da han var født utenfor ekteskap og satt bort til fremmede. Finnes det noen til å arve han?

Episode 6: «Gutten som ikke fantes»

Svein Olavs liv var i stor grad på “Emmas Hjorts hjem” i Bærum, et behandlingssenter for psykisk utviklingshemmede. Moren skrev i sitt testamente at hun var uten livsarvinger, men finnes det noen som kan arve “gutten som ikke fantes”?

Forrige artikkelBilboka 1930 transkriberes – alle bileiere i Akershus er nå søkbare
Neste artikkelSlik finner du din danske slekt