Sharon Osbourne fikk vite mer om sine irske røtter

I Storbritannia ruller og går programserien «Who do you think you are», på 16. sesong. Den samme serien gikk i en begrenset periode som «Hvem tror du at du er?» på NRK i fire sesonger. I dag får britene servert en episode med Sharon Osbourne. Her får hun vite mer om sine irske røtter.

Sharon Osbourne er kanskje mest kjent som kona til den berømte musikeren Ozzy Osbourne. Paret figurerte i TV-serien «The Osbournes», sammen med to av sine barn, for noen år siden.

Annonse

I den syvende av i alt åtte episoder av «Who do you think you are», fikk britiske TV-sere bli med på et dypdykk i Sharon Osbourne sine irske røtter.

Selv om hun selv i dag lever et særdeles priviligert liv, var det ikke slik for hennes forfedre. I episoden kom det frem at Sharons mor og bestemor ble arrestert i 1920 for å stjele strømper.

Røtter fra Irland

En av oldemødrene til Sharon Osbourne Annie O’Donnell, ble født i USA i 1968 som barn av en irsk far og engelsk mor.

Det som er Sharons da tipp-oldeforeldre, søkte lykken i USA på jakt etter et bedre liv. De slo seg ned i Fall River, Massachusetts, men møtte i stedet en tilværelse som var verre enn den de hadde forlatt i Storbritannia.

Antagelig som følge av forholdene de levde under, mistet tipp-oldeforeldrene 5 av sine 6 barn før de nådde treårs-alderen. Sharons oldemor, Annie O’Donnel, var den eneste i søskenflokken som overlevde.

Besøker kirken hvor tipp-oldeforeldrene ble viet

Under innspillingen av episoden til «Who do you think you are», fikk Sharon Osbourne anledning til å besøke Mariakirken (St Mary’s church) i Massachusetts. Her ble hennes tipp-oldeforeldre Thomas og Catherine O’Donnell viet i 1867, altså året før Sharons oldemor ble født.