Slutt for Family History Magazine?

F+W Media, utgiver av blant annet Family History Magazine, har nylig bedt om konkursbeskyttelse. Det var Forbes som meldte om dette tidligere denne måneden.

Forlaget ble etablert såpass langt tilbake i tid som 1913, men har slitt litt ekstra i de senere år. Dårlige investeringer og ledelse skal være hovedgrunnene til at forlaget nå etter 116 år nå søker konkursbeskyttelse.

Til vanlig er forlaget kjent for å utgi tidsskrifter og bøker i både trykt så vel som i digital form. F+W Media produserer også videosnutter og podcaster, for å nevne noe.

Konkurs kan ramme 70 000 abonnenter

Family Tree Magazine vil markere 20 år på nett neste år. Nå gjenstår det imidlertid å se om nettstedet kommer seg gjennom konkursen til sitt forlag.

Annonse

Tidsskriftet utkommer på nett, samt 7 ganger i året på papir. I følge Wikipedia abonnerer rundt 70 000 mennesker på tidsskriftet.

Kan skylde opp mot 4 milliarder norske kroner

Forlaget selv hevder å sitte på verdier for mellom 400 til 800 millioner norske kroner. Det hjelper lite når forlaget også har rundt 1000 kreditorer som kan ha krav på et sted mellom 850 millioner til 4 milliarder norske kroner.

For å bedre selskapets likviditet, ble enkelte deler solgt i fjor. Det viste seg imidlertid ikke å være nok til å redde selskapet fra den situasjonen det nå befinner seg i.

F+W Media står, i tilllegg til utgivelsen av Family Tree Magazine, bak utgivelser som blant annet:

Fortsatt håp om videre drift

Tross det som nå kan virke som en håpløs situasjon for F+W Media og dermed også Family Tree Magazine, finnes det fortsatt muligheter for videre drift.

Når forlaget har tatt steget og bedt om konkursbeskyttelse kan det åpne for at gjelden reduseres, restruktureres eller elimineres.