Sveriges dödbok nr. 7 er her

Sveriges dödbok er en database som har blitt utgitt av Sveriges Släktforskarförbund siden 1996. Nå er den syvende i rekke utgitt og den strekker seg over tidsrommet 1860-2016, lenger enn noen annen tidligere «dödbok».

Databasen finnes ikke på nett, men selges av foreningen på DVD og USB-minnepenn.

I Sveriges dödbok nummer 7 finner man informasjon om alle svensker som døde i tidsrommet 1860-2016. Databasen inneholder informasjon som:

  • Personnummer
  • Fullstendig navn
  • Adresse
  • Dødsdato
  • Fødselssted
  • Sivilstand og dato for siste endring av denne

Blir til takket være frivillige

Utgivelsene av Sveriges dödbok er et resultat av et prosjekt kalt «Namn åt de döda», hvor Anders Berg er prosjektleder.

Med seg på laget i produksjonen av databasen har han hatt nærmere 500 privatpersoner, lag og foreninger, som har bidratt med transkribering av de mange kildene.

Prosjektet er stadig på utkikk etter frivillige for å nå utgivelses-målene. Etterhvert som prosjektet strekker seg lengre og lengre tilbake i begravelsesprotokollene, blir det mer og mer avgjørende at de frivillige behersker gotisk skrift.

I tillegg er det ønskelig med kompetanse på Excel eller Open Office.

Sveriges dödbok nr. 8

Sveriges Släktforskarförbund er allerede i gang med å transkribere og få lagt til avdøde svensker i perioden 1830-1859 i neste utgave av «Sveriges dödbok».

Beslutningen om en ny «dödbok» kom allerede i februar 2018 og den nyeste «dödboken» vil inneholde informasjon om alle svensker døde i tidsrommet 1830-2020.

Sveriges dödbok nummer 8 vil etter planen bli utgitt i 2021.