Ukjent arving episode 4 Evelyn Johannesen , Blomsterpikens største ønske

Hvem er de rettmessige arvingene til 1,5 millioner kroner som Evelyn Johannessen etterlot seg? Klarer Kai-Samuel og Tarjei nok en gang å finne rettmessige arvinger? Spoiler-alarm: Den videre teksten røper en del av episoden, men ikke slutten. Lenke til episoden finner du nederst i teksten.

--Annonse--

Hvor ble det av familien til Evelyn?

På Kjerringøy, nord for Bodø, hvor Evelyn Johannessen bodde gjennom hele sitt voksne liv. Det er også der jakten på arvinger etter Evelyn starter.

Som psykisk utviklingshemmet hadde Evelyn sine utfordringer, muligens var hun også preget av sin oppvekst. Hun kunne for eksempel ikke lese, men hun var godt kjent for sine daglige spaserturer i nærområdet med faste stoppesteder.

Evelyn bodde på “Bo-godt” de siste 30 årene av sitt liv, før hun døde 87 år gammel. På “Bo-godt” får Tarjei kjenne til at den var en tante i “Steigen”.

Det kan bli et nytte spor siden det er tidlig klart at hun fikk egne barn.

Det er lite informasjon å hente om familien til Evelyn, så lite at Tarjei nærmest opplever det som noe mystisk.

Fra Kjerringøy kommer det to spor, tanten på Skjervøy og at Evelyn skal ha jobbet ved et gartneri i Bodø.

Kunnskapen om foreldrene fåes ikke i Kjerringøy, denne kunnskapen må Kai-Samuel finne frem til fra arkivene.

Her finner han både mor og hennes foreldre (Evelyns besteforeldre). I arkivene har Kai-Samuel funnet betraktelig flere tanter (og onkler) enn hva som var kjent på Skjervøy.

Over 25 år har mormor til Evelyn fått 16 barn, hvorav 12 overlevde. Dette er kun mors-siden til Evelyn. Med andre ord finnes det enormt mange potensielle arvinger.

I arkivene finner også Kai-Samuel dokumenter som viser at det har vært en farskapssak rundt hvem som var pappaen til Evelyn. Utfallet av farskapssaken vil også påvirke hvem som får arve, til tross for at vi i dag har DNA-tester som kunne tilføre en gammel farskapssak mer fakta.

For den endelige fasiten i hvorvidt Tarjei Strøm og Kai-Samuel klarer å finne arvinger til Evelyns 1,5 millioner må du se episode 3 av Ukjent arving.

Se episode 4 av Ukjent arving

God fornøyelse!

Forrige artikkelDen spedalske sykdommen herjet i Norge
Neste artikkelSlik bodde vi for 100 år siden