Ukjent arving episode 3 Styrk Vangen Lirhus, Kafévertens formue

Hvem er de rettmessige arvingene til 15 millioner kroner som Styrk Vangen Lirhus etterlot seg? Klarer Kai-Samuel og Tarjei nok en gang å finne rettmessige arvinger? Spoiler-alarm: Den videre teksten røper en del av episoden, men ikke slutten. Lenke til episoden finner du nederst i teksten.

--Annonse--

Kaféverten Styrk kjente alle og alle kjente ham. Da han fikk slag mistet han taleevnen. Han fikk aldri sagt hvem som skulle arve millionene hans.

Samtidig som han var godt likt og kjente alle, var Styrk tilbaketrukket og alene.

Styrk drev “Vangen Cafe” på Voss i mange år. Tarjei Strøm starter jakten ved å ta kontakt med kollega Linda Eide fra NRK som kommer fra Voss. Hun kjente godt til kafeen, men hadde mindre kunnskap om Styrk.

Jakten på millionarvingen begynner på Voss, hvor Styrk levde og døde. Her møter han først Anita og Anlaug som jobbet i kafeen til Styrk. De har overtatt kafenavnet og ført institusjonen på Voss videre.

Det kommer frem at Styrk var en god sjef, men samtidig privat av seg. Slekten sin snakket han lite om, men Anlaug husker at han en gang nevnte slekt i Amerika. Dette er ny informasjon for Tarjei, som tidligere ikke har kommet frem når myndighetene lette etter arvinger.

Tarjei bestemmer seg raskt for at det blir nødvendig å følge Amerika-sporet.

Men først møter han Erik Østli som viser han rundt i den gamle kafeen til Styrk. Her inne blir han presentert for en rekke papirer etter Styrks liv, som de nye eierne av bygget har funnet inne i en safe.

Papirene er også unikt materiale som ikke var kjent og kunne bli brukt da dødsboet ble gjort opp. Dette gir Tarjei Strøm og Kai-Samuel en god start på sin jakt.

Kai-Samuel blir også overveldet av den enorme papirmengden som Tarjei har fått tilgang til etter sitt besøk på Voss.

I følge de offentlige papirene døde Styrk barnløs og Kai-Samuel og Tarjei finner heller ingen spor etter barn.

Gjennom papirene fra safen finner de ut at Styrk også ganske tidlig mistet både foreldre og sin eneste bror. Det betyr at skal Kai-Samuel og Tarjei finne arvinger må de være via Styrks besteforeldre. Dersom det ikke er noen slektninger i USA….

Styrks far Knut Karl Lirhus bodde i sine yngre år i USA, kan det være noen halvsøsken der? Faren hadde ihvertfall flere søsken, men her er det i dag kun søskenbarns barn av Styrk som er i live og disse har ikke arverett. Kai-Samuel foreslår likevel at de kan være kilden til mer kunnskap rundt slekten og mulige arvinger av Styrk.

Arbeidet virker resultatløst og arkivene gir ingen tegn til arvinger, men noe informasjon når aldri arkivene. Noe informasjon forblir i familiene.

For den endelige fasiten i hvorvidt Tarjei Strøm og Kai-Samuel klarer å finne arvinger til Styrks 15 millioner må du se episode 3 av Ukjent arving.

Se episode 3 av Ukjent arving

God fornøyelse!