Ukjent arving episode 5 Bjørn Rudolf Matsen, Født i skam

Bjørn Rudolf født og forlat på Slitu og her vokste han også opp, men familien ville han aldri snakke om. Hvem skal arve Bjørn Rudolf Matsen? Spoiler-alarm: Den videre teksten røper en del av episoden, men ikke slutten. Lenke til episoden finner du nederst i teksten.

--Annonse--

I 2014 døde Bjørn Rudolf da bilen han satt i kolliderte med toget. Frem til sin død bodde han like i nærheten av togskinnene og det er også ved huset til Bjørn Rudolf, at Kai Samuel starter jakten i episode 5 av Ukjent arving.

Ved huset treffer Kai Samuel, Kjell Jakobsen, som kan fortelle mer om hvem Bjørn Rudolf var. “Han likte det enkelt og stille og rolig”, kan Kjell fortelle. Ble det snakk om slekt var han stille, “han ble nærmest lagt igjen på en sofa” (som nyfødt) kan Kjell legge til.

Ikke lenge etterpå møter Kai Samuel lokalhistoriker Øivind Larsen, som tar Kai Samuel med til Bjørn Rudolfs fødested. Han mener moren antagelig har sett en annonse i Aftenposten, hvor det ble etterlyst etter jenter som skulle føde.

I 1929 valgte moren til Bjørn Rudolf å dra til Slitu, føde sitt barn og deretter dra alene derifra.

Hvordan skal Kai Samuel og Tarjei finne arvinger med dette utgangspunktet?

For den endelige fasiten i hvorvidt Tarjei og Kai-Samuel klarer å finne arvinger til Bjørn Rudolf må du se episode 5 av Ukjent arving.

Se episode 5 av Ukjent arving

God fornøyelse!

Forrige artikkel4 nye byer søkbare i 1920-folketellingen
Neste artikkelTore Rem har fullført den store fortellingen om Kong Olav V