Ukjent arving episode 3: Lasse Bjur Olsen, Onkelen som forsvant

Lasse Bjur Olsen (1958-2014) Foto: Vidar Såtvedt

En ny episode av programserien Ukjent arving ligger nå klar på NRK nett-TV. Denne gangen blir vi tatt med inn i livet til Lasse Bjur Olsen, som plutselig døde i 2014. Finner Tarjei Strøm og Kai-Samuel Vigardt noen å fordele arven på?

--Annonse--

Lasse Bjur Olsen jobbet som togkonduktør, men var lidenskapelig opptatt av busser. Han ble født i 1958 og fikk ingen barn, ei heller hadde han søsken. Tarjei og Kai-Samuel må derfor, som vanlig, søke seg bakover i slektshistorien for deretter fremover igjen til personer som kan være i live for å motta en arv.

Hele 3 millioner venter i denne episoden på sin rettmessige arvtaker. Er du glad i slektshistorie og gamle busser er dette virkelig episoden for deg.

Lasse Bjur Olsen (1958-2014) Foto: Vidar Såtvedt

Hele 35.000 bilder av busser og trikker etterlot Lasse Bjur Olsen, fotografert over flere tiår, bilder som i dag blir godt tatt vare på av en kompis. Programleder Tarjei Strøm finner ut at Lasse også var i Bergen og tok bilder, blant annet av en buss Tarjei jevnlig tok – verden er liten…

Ved hjelp av kommunale folketellinger fra Oslo og Digitalarkivet spores en forsvunnet onkel opp, men sporet virker å være tilsynelatende dødt. Før et brev setter fart i sporet rundt den forvunnede onkelen.

Ved ta i bruk Newspaper.com finner Kai-Samuel veien videre for Tarjei Strøm. Finnes det arvinger utenfor Norges grenser?

Episoden sendes på lineær TV torsdag 26. november 2020 kl. 20:00, men du kan som vanlig allerede nå se den på NRK nett-TV