Ukjent arving episode 4: Tore Jan Nilsen, Sjakkmesterens millioner

Foto: Privat / NRK

Sommeren 2010 ligger en mann for døden alene i Oslo. Han har mange venner, men ingen vet hvor syk han er. I bisettelsen er kirken fullsatt, men ingen fra arvinger er å se i forsamlingen.

--Annonse--

Hvem skal arve de 6,5 millionene han etterlot seg? Det skal programleder Tarjei Strøm og slektsforsker Kai-Samuel Vigardt forsøke å finne svar i denne utgaven av programserien Ukjent arving.

Denne gangen har de spesielt kort tid på seg, da eventuelle arvinger etter arveloven må melde seg innen 10 år. Klarer ikke Tarjei og Kai-Samuel dette vil arven tilfalle staten.

Takket være en kortere selvbiografi, skrevet av Tore Jan Nilsen selv, får Tarjei Strøm to spor i jakten på Tore Jans familie.

Da Tore Jan selv var enebarn går veien videre til en onkel i jakten på eventuelle søskenbarn.

Sjakkinteressert spøkefugl

Tore Jan Nilsen var interessert i sjakk nærmest hele livet. I sin lokale sjakk-klubb blir han i episoden omtalt som et interiør i klubben.

Foto: Privat / NRK

En uforutsigbar spiller som ble Norgesmester i lynsjakk.

Til tross for at sjakk-klubben nærmest var hans andre hjem, holdt han privatlivet såpass privat at selv ikke de andre i klubben visste om at han var døende av kreft.

Et av medlemmene forteller at dersom han hadde fortalt om kreften hadde han ikke vært sikker på om Tore Jan snakket sant eller ei.

Mystisk søskenbarn

Gjennom en tremenning av Tore Jan får Tarjei Strøm informasjon om at det finnes et søskenbarn på morssiden, men i slektsnotatene står det “Personalia ukjent” på denne personen.

Kai-Samuel finner heller ikke ut noe mer om dette ukjente søskenbarnet, så de må flytte blikket over på farssiden til Tore Jan.

Kan de finne svar på farssiden og hva er det med denne gåten av et søskenbarn på morssiden?

Episoden sendes på lineær TV torsdag 3. desember 2020 kl. 20:00, men du kan som vanlig allerede nå se den på NRK nett-TV

1937-2010

Forrige artikkelDiverse smånytt fra Bygdebok-Norge
Neste artikkelSkal kartlegge slektstrær gjennom kunstig intelligens