Våre røtter

--Annonse--
{loadposition user5}

Det første jeg merker meg er et nytt kapittel kalt “Slektsgransking – et faglig fellesskap”. Her forteller forfatterene blant annet litt om DIS-Norge og Norske slektshistorisk forening. I det samme kapittelet har de tatt med informasjon om nettstedet slekt.no som de omtaler som “Et nyttig nettsted for norske slektsgranskere (…)”. Dette får meg til å tvile litt på hvor mye Nils Johan Stoa og Lars-Jørgen Sandberg egentlig besøker slekt.no, et nettsted som tidvis er helt dødt. I skrivende stund er det nyeste innlegget på slekt.no mer enn tre måneder gammelt.

Stoa og Sandberg skriver i sin innledning at “I denne utgaven går boka et skritt videre, ved å ta med kildemateriale også i de kommunale arkivene”. Det virker dermed på leseren som om kapittel 17 “I kommunens arkiver” er helt nytt, men en titt i tredje utgave viser et tilsvarende kapittel.

Det som derimot er nytt er introduksjonen av QR-koder, en såkalt Quick Response code, som kan skannes med en smarttelefon eller et nettbrett med en egen applikasjon. En slik QR-kode brukes for å gi informasjon om en nettadresse, epostadresse, kontaktinformasjon, osv. QR-koden til høyre inneholder en nettadresse som tar deg med til Slekt1s facebook-side. I fjerde utgave av “Våre røtter” kan du skanne QR-koder som tar deg med til de nettsidene som omtales i boka, en flott og lite brukt måte å sy sammen tradisjonelle bøker og nye medier.

 Fjerde utgave følger opp i samme stil som forrige utgave og har helt klart en nytteverdi for de som vil lære mer om slektsforskning, men skal du begynne med slektsforskning er boken “Slektsgransking” av Liv Marit Haakenstad hakket bedre. Desverre er Haakenstads lærebok, i skrivende stund, ikke lenger i salg.

Har du forrige utgave av våre røtter, kan du trygt spare pengene dine for denne nye utgaven. Har du ikke tredje utgave fra før kan denne utgave være nyttig for deg, boken kan kjøpes blant annet via Haugen Bok til 332 kroner.

Se Slekt1s oppføring av boka

Konklusjon

+

  • Bruk av QR-kode
  • Ryddig oppsett
  • Lite nytt
  • Kunne vært bedre oppdatert på nettkilder
  • Henviser til en 16 år gammel bibliografi
Forrige artikkelNy utgave av “Våre røtter”
Neste artikkelTørken avslører skjulte skatter i Polen