Velkommen til «nye» Slekt1

Etter over 10 år med Slekt1 har vi nå byttet publiseringsverktøy og fått et helt nytt utseende, vårt tredje «nye» utseende i rekken.

Slekt1 så dagens lys for første gang en maidag i 2008. Den gangen brukte vi publiseringsverktøyet Joomla, noe vi har fortsatt med i hele ti år. I løpet av denne tiden har WordPress vokst seg langt større enn Joomla og ved lanseringen av Slekt1s engelske utgave; Geneastuff.com, falt valget på WordPress som publiseringsverktøy.

Etter noen måneders bruk med WordPress på Geneastuff.com ble det besluttet å også føre Slekt1.com over til WordPress. En jobb som ikke er bare bare etter ti år med oppbygging av nettets største oversikt over norske bygde- og slektsbøker, samt noen tusen tekst-publiseringer. Ny mal måtte også på plass.

Slekt1 i 2008
Slik så Slekt1 ut noen måneder etter lansering i 2008.

Fordelen med denne enorme flyttejobben var for det første å komme over på det mest brukte publiseringsverktøyet per i dag, noe som gir tilgang på ressurser fra flest mulig utviklere. Den andre fordelen var at Slekt1 fikk en helt ny start i en fersk installasjon, fri for de mange gamle kodingene som en gang ble gjort og kanskje ikke videreført.

Med «nye» Slekt1 håper vi å kunne videreføre en hyppig form for publisering og vi håper du som leser vil fortsette å ha glede av våre tekster og ikke minst Norges beste bibliografi over bygde- og slektsbøker.

Lenker du til oss setter vi stor pris på det, men det kan være lurt å sjekke om lenken fortsatt fungerer etter denne store flyttejobben.

Fortsatt gjenstår det noe arbeid før alt er som vi ønsker det. Noe funksjonalitet skal oversettes fra engelsk til norsk og enkelte detaljer med grensesnittet er fortsatt under vurdering/justering.

Men alt i alt er vi såpass ferdige at «nye» Slekt1 kunne lanseres i dag 2. juledag 2018.