1910-folketellingen i kartvisning

1910-folketellingen er den første landstellingen i Norge som også har geografisk informasjon knyttet til sine innførsler, det gjør at du kan se på et kart hvem som bodde hvor. 

Kun tilgjengelig for Apple-brukere

Martin Havnør utviklet en app som tar i bruk datasett fra digitaltMuseum, stedsnavndata og 1910-folketellingen, dette har blitt til appen «Ætteforsker» som kan lastes ned i appstore for de som har en enhet fra Apple. Fem år etter opprinnelig lansering er enda ikke en løsning for Android-brukere, lansert.

Annonse

Appen for Apple-brukere blir imidlertid årlig oppdatert for å sikre at den fortsatt fungerer, dette kan tyde på at utvikleren ikke har noen umiddelbare planer om å tilby Ætteforsker for android-brukere.

Ætteforsker tilbyr både geografisk søk i kart og semantisk søk via Digitalarkviets nettsider, noe som gjør det enda enklere å finne slekt eller andre som levde i 1910. Hvor gøy er det ikke å gå inn på området man bor på og få opp navn på alle de som bodde der for over 100 år siden? Eller hva med å ta den i bruk på reise, gå ned på områdene du er i og se på hva de som bodde i området jobbet med? 

Finnes i to utgaver

Appen Ætteforsker kommer i to utgaver en «Lite»-utgave som er gratis og en «Pro»-utgave som koster 109,-, noe som faktisk er en del kroner til app å være.

Dersom du går for pro-versjonen, så får du også opp bilder fra DigitaltMuseum inn i kartvisningen til appen.

Appen har fått god mottakelse etter lansering. I appstore finner man utelukkende begeistring for denne nye slektsappen som fungerer på både iPhone og iPad. Du må imidlertid minst ha iOS 7.0 for å installere appen.