Bilboka 1926 transkriberes – alle bileiere i Akershus er nå søkbare

Bilbøkene er en artig måte å følge de slektninger som hadde bil på en litt annerledes måte. Her får man som regel oppgitt bosted, type bil og hva den ble brukt til.

--Annonse--

I 1926 ble det i Bilboka fra 1926 registrert 3337 kjøretøy fra Akershus, med enten firmaer eller privatpersoner som eiere. Disse kan nå søkes opp i vår samling Bilboka 1926.

Antall Akershus-biler registrert hadde økt med over 12 % fra året før, noe som var en mindre økning enn hva som var tilfellet Østfold i samme periode.

Så var en av dine forfedre blant de tidligste i Akershus eller andre steder i landet til å skaffe seg bil? Det kan du finne ut ved å søke i en av samlingene under menyen “Finn slekt” eller direkte i alle bilbøkene vi til nå har gjort søkbare her på Slekt1.

Samlingen omfatter nå godt over 120.000 biler og deres eiere, primært fra tiden før 2. verdenskrig. Dette gjør det for enkelte bileiere mulig å følge utviklingen over tid; hvor lenge hadde oldefar den bilen? Var det hans første bil?

I Bilboken fra 1926 kan du søke opp:

  • Eierens navn og eventuelle tittel/yrke
  • Bosted (i noen tilfeller får du her også vite nøyaktig gateadresse)
  • Bilens merke og hva den ble brukt til
  • Bilens registreringsnummer

Siden bosted også er listet opp, kan bilbøkene var en nyttig ledetråd dersom dine forfedre flyttet mye på seg. Det er ikke alltid nøyaktig gateadresse er oppgitt, men by/sted og fylke får man som regel vite gjennom Bilbøkene.

Det koster både tid og penger å få slektshistoriske kilder transkribert. Det betyr at et søk er gratis, men skal du få se mer enn navn på eier, må du ha et abonnement på Slekt1. Har du abonnement belønner vi med muligheten til å søke i alle bilbøkene samtidig.

Ved å tegne abonnement på Slekt1 får du ikke bare selv tilgang til litt mer av vårt innhold, men du støtter også videreutviklingen av nettstedet

På bildet over ser du en bil av merke Protos. Bilen hadde 16/46 hestekrefter og var eid av Barner Michalsen. Registreringsnummeret ble senere brukt på en Citroën, eid av Arne Forseth, i noen få år før en Ford fra 1930 etterhvert tok over registreringsnummer C642. Da var eieren en Leonard Hervig som bodde i Bergsalléen 20 i Vestre Aker. Alt dette kan man finne ut ved å bruke tjenesten “Søk i alle bilbøkene” på Slekt1

Forrige artikkel50 millioner avissider fra Storbritannia digitalisert
Neste artikkelHva slags vær opplevde våre forfedre?