Fattiggravstedet på Hart Island i New York

Hart Island ca. 1890

Amerikas største massegrav (Potters field) er lokalisert i Bronx på en øy utenfor New York City. Stedet har tradisjonelt vært stengt for publikum, til og med for pårørende av de som hviler der. De som har ønsket å besøke sine kjæres gravsted har kun fått tilgang til en minnelund, men ikke til selve gravstedet.

Annonse

Fattiggravstedet

Både døde som ikke har pårørende og døde som ikke kan identifiseres ender opp her, men også familier som ikke har råd til en skikkelig begravelse må til sin store sorg overlate sine kjære til en statelig begravelse og har følgelig ikke kunnet besøke graven.

Mer enn en million mennesker er gravlagt her og på grunn av den restriktive tilgangen går det mange rykter om de forferdelige tilstandene som angivelig råder på Hart Island.

I juli 2013 hadde Gizmodo en dyptgående reportasje om Hart Island, les den her

Nye tider

Gravstedet har vært i bruk i over 100 år og rundt en million mennesker har funnet sitt siste hvilested her. Antallet gravlagte gjør kirkegården utenfor New York til USAs største og fortsatt gravlegges rundt tusen mennesker her årlig.

Annonse

Etter en rettssak ble det juli måned i 2015 en mulighet for slektninger av avdøde til å besøke stedet. Det er fremdeles vanskelig å komme inn, men det er bestemt at stedet skal være åpent en gang i måneden.

Se nyhetsklippet fra NY1 News i juli med kommentarer fra pårørende

Les om historien bak massegravstedet i Wikipedia