Har fått 60 000% mer enn de ba om!

Arkivverket gjør det, Nasjonalbiblioteket gjør det, du og jeg gjør det sikkert også, digitalisering er nemlig i vinden som aldri før. Et Hong Kong-basert selskap samler for tiden inn kapital for å realisere sitt ønske om å bygge en unik bokskanner.

Gjennom tjenesten Indiegogo.com har de åpnet for at du og jeg kan skyte inn kapital inn i bokskanneren, så den blir en realitet. Selskapet har allerede utviklet bokskanner, det er nå neste generasjon av denne som skal bli en realitet.

Annonse

Indiegogo.com er bare en av flere «spleise-tjenester» der ute som lar utviklere skaffe kapital til nye produkter. I retur lar utviklerne de som bidrar, med kapital, sikre seg noen av de første utgavene av produktet som skal utvikles.

Slike «spleise-tjenester» er ikke kun en måte å skape kapital på, det er også en snedig måte å skaffe seg gratis markedsføring på.

Denne gangen har et selskap fra Hong Kong virkelig truffet gullfuglen, ved å skulle utvikle en unik bokskanner. Visstnok skal det bare ta inntil 10 minutter å skanne en stor bok.

Skanningen gjøres ved å manuelt bla fra side til side, samtidig som man trykker på en fotbryter for å ta bildet. På den måten frigjør man hendene til å sitte og bla.

Noe av det som gjør denne skanneren unik er teknologien som sørger for at arkene fremstår som flate på skjermen. Selv om arkene ligger buet i den oppslåtte boken vil skannerens programvare gjøre de flate på skjermen. Man trenger derfor ikke lenger å jobbe for å holde boksidene flate eller i verste fall ødelegge boken.

Kampanjen på Indiegogo.com pågår frem til midten av januar 2020. I skrivende stund har selskapet fått inn ordre på hele 6 500 000 norske kroner av 6 500 personer.

Les mer om den nye skanneren på Indiegogo

Youtube-kanalen OSReviews anmeldte den forrige generasjonen av skanneren, den anmeldelsen kan du se under.

Annonse