Isdalskvinnen

Isdalskvinnen er betegnelsen på en uidentifisert kvinne som ble funnet død i Isdalen i Bergen i 1970.

Kvinnen ble funnet i en del av Isdalen kalt Dødsdalen, som ligger i retning opp mot Ulriken. Rundt bålet ble det blant annet funnet et utbrent pass. Obduksjonen viste at kvinnen hadde fått et slag i halsregionen og hadde inntatt flere sovetabletter før døden inntraff.

Annonse

Politiet sporet kvinnen til to kofferter som ble funnet på NSB jernbanestasjon i Bergen. På alle klesplaggene var merkelappene systematisk fjernet og fingeravtrykkene fant man bare fragmenter av. Det ble også funnet en fuktighetskrem som man måtte ha resept på. Legens navn og dato var imidlertid fjernet. I foret på den ene kofferten ble det funnet ca. 500 tyske mark. Det ble funnet fragmenter av ett fingeravtrykk på et par knuste brilleglass. Avtrykket var imidlertid ikke godt nok til å kunne identifiseres, men analysen styrket politiets teori om at det tilhørte den avdøde kvinnen. Politiet fikk laget en fantomtegning utfra vitnebeskrivelser og analyser gjort av liket, og tegningene ble publisert i mediene og kvinnen ble etterlyst via Interpol i en rekke land.

NRK og BBC lager nå en internasjonal podkastserie om saken.

Kripos har også nylig sendt ut en ny internasjonal etterlysning der de ber om ekstra oppmerksomhet fra de områdene av Europa der hun kan ha vokst opp.

– At hun kan ha brødre, søstre eller foreldre her i Tyskland er veldig interessant. Det kan kanskje hende noen husker henne, sier Kaffanke som laget tv-reportasjen for ARD.

Kilder: Wikipedia, NRK

 

Les mer og hør podkasten «Death in Ice Valley» på NRK Radioi